RECORD  Cea mai în vârstă femeie din lume a împlinit azi 119 ani: a supravieţuit la 3 epidemii, două războaie mondiale şi a învins o tumoare. Care e secretul longevităţii

  • Duminică, 2 ianuarie, japoneza Kane Tanaka a suflat în tortul cu 119 lumânări.
  • Familia a dezvăluit: «Secretul longevităţii sale? Dormitul mult şi liniştit”.
12696 afișări
Imaginea articolului Cea mai în vârstă femeie din lume a împlinit azi 119 ani: a supravieţuit la 3 epidemii, două războaie mondiale şi a învins o tumoare. Care e secretul longevităţii

Pe 2 ianuarie 2022, japoneza Kane Tanaka a stins 119 lumânări şi, conform Guinness World Records, este cea mai longevivă femeie din lume încă în viaţă.

Doamna Kane a supravieţuit la 3 epidemii - cea spaniolă (1918-1920), sars (2004) şi (până acum) Covid 19 -, la două războaie mondiale, efectelor bombei atomice de la Nagasaki şi a învins o tumoare, la vârsta de 103 de ani.

Nipona locuieşte într-un azil de bătrâni din Higashi-ku, prefectura Fukuoka, este încă sănătoasă şi îşi petrece timpul făcând scurte plimbări pe coridoare.

Iubeşte dulciurile şi bea cafea

„Am de ales să muncesc din greu!”, a spus venerabila, într-un interviu acordat unui post TV japonez. Hobby-urile sale includ caligrafia şi calculul. Se hrăneşte cu orez, peşte şi supă. De asemenea, obişnuieşte să bea multă apă, dietă pe care o ţine de când avea în jur de 112 ani.

Încă are un apetit puternic, iubeşte dulciurile şi bea 3 ceşti de cafea pe zi, băuturi nutritive şi sucuri. Familia, care înseamnă totul pentru ea, spune că somnul profund este secretul longevităţii sale.

La vârsta de 103 ani, Tanaka a fost diagnosticată cu cancer de colon, dar, graţie unei intervenţii chirurgicale pe care a efectuat-o în timp util, la Tokyo, a supravieţuit.

În 2010, pe când avea 107 ani, fiul ei a scris „În vremuri bune şi rele, 107 ani”, o carte care vorbeşte despre viaţa şi longevitatea femeii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici