Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: Minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului

Mercurul din termometre a coborât, sâmbătă dimineaţă, până la minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din această iarnă în zona respectivă.

1071 afișări
Imaginea articolului Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: Minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului

Cea mai scăzută temperatură din această iarnă: Minus 26,2 grade Celsius la Întorsura Buzăului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cele mai scăzute temperaturi din această iarnă, între minus 26,2 şi minus 20 de grade Celsius, au fost înregistrate, sâmbătă dimineaţă, în mai multe localităţi din judeţul Covasna.

Potrivit reprezentanţilor dispeceratului Staţiei de meteorologie de la Întorsura Buzăului, valorile de temperatură au coborât, sâmbătă dimineaţă, până la minus 26,2 de grade Gersius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în această iarnă în zonă.

Ger a fost, sâmbătă dimineaţa, în tot judeţul Covasna, minimele înregistrate fiind de minus 20 grade Celsius la Sfântu Gheorghe, minus 17 grade Celsius la Baraolt şi minus 11 grade la Târgu Secuiesc.

Meteorologii se aşteaptă ca frigul să persiste şi în următoarele zile.

În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrată în 1963 şi 1990 când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă s-au îbregistrat minus 36 de grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici