Cea mai veche lămâie din lume, vândută la licitaţie în Anglia. Cât a costat

Lămâia conservată are aproape 300 de ani şi a fost găsită pe neaşteptate în interiorul unui dulap din secolul al XIX-lea dus de casa de licitaţii Brettells Auctions, care apoi a vândut-o.

1716 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche lămâie din lume, vândută la licitaţie în Anglia. Cât a costat

Cât ai fi dispus să plăteşti pentru o lămâie care nici măcar nu este proaspătă? În Anglia, în Shropshire, o casă de licitaţii a vândut un citric vechi de 285 de ani pentru suma de 1416 lire sterline, peste 1600 de euro.

Potrivit Brettells Auctions, care a supravegheat vânzarea bizară, lămâia „mumificată” a fost găsită pe neaşteptate într-un dulap din secolul al XIX-lea care fusese adus la aceeaşi casă de licitaţii pentru a fi scos la vânzare de către o familie care spunea că a moştenit-o de la un unchi.

Pe coaja acum brună a lămâii, bine păstrată ca formă, sunt gravate cuvintele: „Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnişoarei E Baxter”.

Proprietarul Brettells Auctioneers, David Brettell, a declarat: „Lămâia a ajuns aici într-un dulap chinezesc obişnuit de la sfârşitul secolului al XIX-lea, era în fundul unuia dintre sertare, am găsit-o când am scos sertarul pentru a lua fotografii.fotografii de vanzare”.

Probabil, potrivit lui Brettell, este un simbol de dragoste adus înapoi din India colonială. Parţial în glumă, parţial din curiozitate, casa de licitaţii din West Midlands a decis să scoată la vânzare citricele vechi de aproape 300 de ani, estimând că ar putea ajunge la 40-60 de lire sterline (46-70 de euro).

Este uşor să ne imaginăm surpriza licitatorului când lămâia care poate poartă cu ea un mesaj romantic a ajuns la preţul final de vânzare de peste 1400 de lire sterline.

În total pentru licitaţia singulară au fost 35 de oferte, în final curioasa relicvă a fost câştigată de un colecţionar britanic. Dulapul chinez vândut cu doar 32 de lire sterline, nici măcar 37 de euro şi 50 de cenţi. Lămâia a câştigat aşadar de 50 de ori suma primită pentru mobilier.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici