Cehia începe imunizarea populaţiei cu a treia doză de vaccin. Care este regula importantă

Guvernul ceh va oferi încă o doză de rapel COVID-19 tuturor persoanelor vaccinate anterior, din 20 septembrie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech.

587 afișări
Imaginea articolului Cehia începe imunizarea populaţiei cu a treia doză de vaccin. Care este regula importantă

Cehia începe imunizarea populaţiei cu a treia doză de vaccin. Care este regula importantă

Guvernul va folosi vaccinurile Pfizer / BioNTech şi Moderna pentru pentru cei care au fost vaccinaţi cu cel puţin opt luni mai devreme, a declarat Vojtech.
 
Grupul de lucru pentru coronavirus al guvernului a declarat pe Twitter că dozele de rapel sunt recomandate mai ales pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, dar vor fi disponibile şi pentru toţi cei care au fost anterior vaccinaţi complet.

Premierul Andrej Babis a declarat că guvernul va oferi bonusuri medicilor de familie care vor convinge mai mulţi oameni cu vârsta de peste 65 de ani să se imunizeze, pentru a spori rata de vaccinare în rândul cetăţenilor în vârstă.

Cehia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a fost una dintre cele mai afectate de pandemia COVID-19, cu peste 30.400 de decese. Aproape 1,68 milioane de cehi au avut COVID-19, potrivit Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici