Cei doi militari români morţi în Afganistan vor fi repatriaţi marţi

Cei doi militari români care au murit, săptămâna trecută, în Afganistan, vor fi repatriaţi cu o aeronavă militară care va ateriza marţi în jurul orei 16.00 la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, informează Ministerul Apărării.

144 afișări
Imaginea articolului Cei doi militari români morţi în Afganistan vor fi repatriaţi marţi

Sergentul major Marius Florin Sfecheş (S) şi soldatul Cristian-Petru Filip au murit în Afganistan (Imagine: MApN)

"Sublocotenentul post-mortem Marius Florin Sfecheş şi sublocotenentul post-mortem Cristian-Petru Filip, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriaţi cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza marţi, 5 octombrie, în jurul orei 16.00, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni. Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, vor participa la ceremonia militară şi religioasă organizată la aeroport", se arată într-un comunicat al MApN remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au murit, vineri dimineaţă, în timpul unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee în care se aflau. Ei fac parte din Batalionul 812 Manevră Şoimii Carpaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici