Video Cel mai bătrân episcop din lume, jefuit de doi români (Video ProTv)

Monseniorul Antonio Rosario Mennonna, care va împlini 102 ani la 27 mai, a fost jefuit de doi români pe care îi găzduise în locuinţa sa.

83 afișări

Monseniorul Antonio Rosario Mennona, cel mai bătrân episcop din lume, i-a primit pe cei doi români în casa sa din Muro Lucano, provincia Potenza, iar apoi i-a văzut plecând, fără să ştie că cei doi au sustras mai multe obiecte de valoare din locuinţa sa, printre care şi o curce oferită monseniorului de Papa Ioan Paul al II-lea, informează duminică agenţia italiană Ansa, în pagina electronică.

Din cauza vârstei sale înaintate, rudele prelatului au decis să nu îl informeze despre acest jaf, pentru a nu îi afecta starea de sănătate.

Incidetul a fost făcut public de nepotul episcopului, Antonio Mennonna, care a descoperit şi denunţat jaful în septembrie anul trecut. În opinia sa, românii ar fi sustras obiectele în mai multe rânduri, cel mai probabil în luna iulie a anului trecut. Şi nepotul prelatului a fost victima celor doi tineri de origine română.

"Primul român mi-a fost prezentat de un preot din Civitavecchia, care se simte prost pentru cele întâmplate, ca şi mine, evident. Era un tânăr de aproximativ 26 de ani, care fusese chiar şi la seminar şi trebuia să devină preot ortodox (...) În iulie anul trecut, românul m-a anunţat că vrea să plece şi mi-a recomandat un alt tânăr, care avea nevoie de un serviciu. L-am primit cu bunăvoie şi pe acesta şi chiar eu i-am împrumutat bani, doar în parte restituiţi, pentru a-şi achiziţiona un calculator, pantofi şi alte obiecte personale. În septembrie, înainte să plece şi el, a început să-mi ceară obiecte şi atunci am descoperit jaful: predecesorul său furase crucea donată de Papă, un potir, precum şi alte obiecte", povesteşte nepotul episcopului.

Antonio Mennonna a denunţat jaful la poliţia din provincia Potenza, care a descoperit că toate adresele furnizate de primul român erau false. Carabinierii cercetează zona Morena, în apropiere de Ciampino, Roma, acolo unde cred că îl pot găsi pe român.

Episocopul a fost menajat de nepotul său şi nu a aflat nimic despre incidentul care l-a lăsat fără multe dintre obiectele sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici