Cel puţin 12 morţi şi alţi 10 dispăruţi în urma scufundării a patru ambarcaţiuni cu migranţi

Cel puţin 12 migranţi africani au murit şi alţi 10 sunt daţi dispăruţi după ce patru ambarcaţiuni cu 120 de migranţi s-au scufundat în largul Tunisiei în timp ce încercau să traverseze Mediterana spre Italia, a declarat un oficial de securitate pentru Reuters.

348 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi şi alţi 10 dispăruţi în urma scufundării a patru ambarcaţiuni cu migranţi

Ali Aayari, locotenent-colonel în cadrul Gărzii de Coastă tunisiene, a adăugat că 98 de migranţi au fost salvaţi.

Litoralul din Sfax a devenit un punct de plecare important pentru persoanele care fug de conflictele şi sărăcia din Africa şi Orientul Mijlociu şi care caută o viaţă mai bună în Europa.

Ministerul de Interne a declarat în această săptămână că a arestat anul trecut peste 20.000 de migranţi în largul coastelor sale. Cel puţin 15.000 au ajuns pe coasta Italiei în 2021.

În ultimele luni, zeci de persoane s-au înecat în largul coastelor tunisiene, odată cu creşterea frecvenţei tentativelor de traversare dinspre Tunisia şi Libia spre Italia.

Sute de mii de persoane au făcut periculoasa traversare a Mediteranei în ultimii ani.

Cifrele Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) au arătat că peste 123.000 de migranţi au ajuns în Italia în 2021, comparativ cu peste 95.000 în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici