Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din Slovenia

Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor catastrofale din Slovenia. Numeroase comunităţi au fost evacuate în ultimele două zile.

291 afișări
Imaginea articolului Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din Slovenia

Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din Slovenia

Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale care au lovit vineri nordul şi vestul Sloveniei, provocând inundaţii, întreruperea energiei electrice şi blocarea traficului.

Doi bărbaţi din Olanda au murit, după ce ar fi fost loviţi de fulgere, a anunţat agenţia slovenă STA citată de Reuters. Guvernul olandez a confirmat decesele, dar nu şi cauza.

O femeie în vârstă din Slovenia a murit şi ea în timpul furtunii, dar autorităţile încă investighează cauzele.

Agenţia de Mediu din Slovenia a emis o avertizare cod roşu de inundaţii. Meteorologii spun că ploile abundente se vor extinde către regiuni din Croaţia şi Bosnia.

Salvatorii s-au străduit să ajungă în zonele inundate şi au rugat populaţia să aducă bărci de cauciuc în locurile unde drumurile au fost închise.

„Nu am mai văzut astfel de inundaţii, nu au mai fost nu doar în ultimii 500 de ani, ci în ultimii 1.000 de ani", a declarat Roman Kocilija, şeful salvatorilor dintr-o regiune a ţării.

Aproape toate drumurile regionale din nordul ţării au fost închise, precum şi unele linii de cale ferată. Zeci de mii de gospodării au rămas fără electricitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici