Cele două angajate ale Loteriei acuzate de delapidare au interdicţie de a părăsi ţara

Cele două angajate ale Centrului de Profit Dâmboviţa al Loteriei Române, acuzate de delapidare şi fals intelectual în contabilitate, au primit interdicţie de a părăsi ţara, ele îndeplinind funcţiile de economist principal şi casier.

242 afișări
Imaginea articolului Cele două angajate ale Loteriei acuzate de delapidare au interdicţie de a părăsi ţara

Cele două angajate ale Loteriei acuzate de delapidare au interdicţie de a părăsi ţara (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Târgovişte, hotărârea a fost dispusă de magistraţii Judecătoriei Târgovişte, care au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.

Decizia instanţei nu este definitivă, fiind atacată cu recurs la Tribunalul Dâmboviţa de către procurori.

Cele două femei care îndeplineau funcţia de economist principal I şi de casier au provocat Companiei Naţionale Loteria Română un prejudiciu de 2.000.000 de lei, fiind reţinute, miercuri, pentru delapidare în formă continuată şi fals intelectual în contabilitate.

Ele sunt acuzate că în perioada 2007-2010 şi-au însuşit din gestiune diferite sume de bani, reprezentând valorificarea produselor loteristice şi au practicat jocuri pariloto, fără a achita contravaloarea acestora.

"Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpata E.I., economist principal I, a produs o pagubă importantă prin falsificarea de documente, diminuarea datoriilor unei societăţi aparţinând soţului ei, a denaturat indicatorii ce se reflectă în bilanţul contabil al Companiei Naţionale Loteria Română, a uzat de documentele false întocmite, iar în perioada 2009 - 2010 având aceeaşi funcţie în cadrul Centrului de Profit Dâmboviţa, prin acelaşi mod de operare a produs o altă pagubă Loteriei Române. Inculpata C.A , în calitate de casier la Depozitul de Valori Casierie Târgovişte II al Centrului de Profit Dâmboviţa al Loteriei Naţionale, a întocmit documente de evidenţă contabilă primară, în fals, a favorizat-o pe E.I. să denatureze indicatorii financiari ai Loteriei Române şi să diminueze datoriile agenţiei mandatare şi a uzat de documentele întocmite în fals. Prejudiciul total cauzat Loteriei Române se ridică la 2.000.000 de lei", se arată în comunicatul Parchetului Judecătoriei Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici