Cele mai frumoase rute pentru scufundări din Turcia

  • Turcia oferă pasionaţilor de scufundări oportunitatea de vizita locuri bogate în floră şi faună subacvatică.
  • De-a lungul celor 8.500 de kilometri pătraţi de coastă, ţara îi întâmpină pe cei interesaţi de turismul de scufundări cu experienţe interesante în ceea ce priveşte arheologia subacvatică şi natura.
  • Mai mult decât atât, experienţele de scufundări oferă şi oportunitatea de a vizita oraşe antice ale celor mai vechi civilizaţii ale lumii, de a gusta din bucătăria unică de origine turcească sau de a merge pe rutele unor podgorii celebre
434 afișări
Imaginea articolului Cele mai frumoase rute pentru scufundări din Turcia

Cele mai frumoase rute pentru scufundări din Turcia

Çanakkale: O călătorie epică în adâncurile mării

The Gallipoli Historic Underwater Park este unul dintre cele mai importante centre de scufundări din lume, pentru că le permite vizitatorilor să vadă sub apă, urmele lăsate de războaiele purtate la Canakkale. În parcul subacvatic de 150 de kilometri pătraţi, este posibilă scufundarea în 14 puncte diferite la adâncimi diferite. În regiunea respectivă trebuie să menţionăm totodată ca este şi cel mai bine conservat câmp de luptă din lume, pe care puteţi călători şi observa peste un secol de istorie printre care se regăsesc epavele Layter, Ariburnu Barc, Helles Barc, Bone Barc, HMS Louis, lundy, HMS Majestic, Massena, Saghalien şi HMS Triumph. Dintre acestea, cea mai faimoasă este desigur cargoul Lundy şi nava de război blindată HMS Majestic. Când vine vorba de Canakkale, nu trebuie să uităm de Golful Saros, care este un alt traseu de scufundări. Se ştie că pe acest traseu sunt peste 200 de animale marine care trăiesc şi circulă în golf.

Vă puteţi îmbogăţi aventura de scufundări în Canakkale vizitând oraşul Antic Troia, care se află pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO şi Muzeul Troia, deţinătorul celor mai prestigioase premii din domeniul muzeologiei din Europa. De asemenea, puteţi vizita Bozcaada şi Gokceada, două insule fascinante de lândă Canakkale iar aici puteţi gusta preparate gătite local în ulei de măsline sau puteţi degusta un vin original de-al locului.

Kaş: Se află în top 10 locuri pentru scufundări la nivel mondial
Când vă întoarceţi pe traseul către Antalya, perla Rivierei Turciei, veţi întâlni cele mai populare locuri de scufundări din Turcia. 15 locuri de scufundări din regiune se remarcă prin fauna lor subacvatică colorată. Cu recifele sale subacvatice, zonele stâncoase şi epavele sale, Kaş oferă scafandrilor experienţe unice.

Kaşm una dintre cele mai speciale zone de scufundări ale regiunii, se umără printre primele 10 locuri de scufundări din lume. Celebrul centru de scufundări din Kaş este regiunea numită Canion. Explorarea lumii misterioase a apei concurează cu peştii frumoşti şi deosebiţi care se regăsesc în canion. O altă caracteristică a canionului este Epava Dimitri, care este găsită pe fundul apei. Totodată, peştele Zburător, un alt clasic Kaş, este epava bombardierului italian model Savoia Marchetti SM79 care a fost doborât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După scufundări în apele Antalya, puteţi vizita nenumărate oraşe antice, care găzduiesc civilizaţiile Carian şi Lycian şi puteţi experimenta celebrele trasee de drumeţie. Într-o zi norocoasă pot fi observate foci mediteraneene şi ţestoase Caretta în timp ce se fac scufundări. Tot lângă Kaş se poate merge pe apă cu bărci care au la bord aparatură pentru scufundări iar locaţiile ar fi Kalkan, Kemer şi Alanya.

Bodrum: O experienţă în inima mării Egee
Bodrum este un alt traseu esenţial din Turcia care este dedicat celor care doresc să descopere bogăţia subacvatică a Turciei. Peninsula găzduieşte multe creaturi în apele sale cristaline, inclusiv peşi, caracatiţe, alge, iarbă de mare şi bureţi de mare. Regiunea are de asemenea, 20 de locuri de scufundări unde pot fi observate epave şi ziduri care pot aparţine perioadei antice. Cele mai populare locuri de scufundări din Bodrum sunt Recifele Mari şi Mici unde vă puteţi scufunda. Aceste recife sunt la doar 200 de metri unul de celălalt.

Un alt loc excelent pentru scufundări în Bodrum este Insula Orak şi Peştera Delikli. Vizitarea Muzeului Subacvatic Bodrum, unde sunt expuse descoperiri subacvatice din Turcia, promite experienţe semnificative pentru entuziaştii subacvatici. În Bodrum, una dintre cele mai importante staţiuni de vacanţă din Turcia este Mugla. Aici vă puteţi bucura de soare în golfurile frumoase şi vă puteţi bucura şi de bucătăria turcească sau de restaurante aflate în oraş. Mormântul lui Mausolus este considerat drept una dintre cele „Şapte minuni ale lumii antice”.

Fethiye: Un paradis subacvatic
Fethiye, printre centrele preferate ale vacanţelor de vară, cu golfurile sale unice, plajele premiate şi priveliştile uluitoare, găzduieşte unul dintre cele mai bune locuri de sufundări din Turcia, Aquarium Bay. Golful, care îşi ia numele de la limpezimea apei sale, este un loc ideal pentru cei experimentaţi care vor să fac scufundări dar este ok şi pentru începători.  Declarat în ultimii ani ca zonă protejată golful este ideal şi pentru scufundări nocture. Puteţi admira creaturile care locuiesc în adâncurile albastre din Golful Aquarium cunoscut pentru diversitatea vieţii subacvatice.

Un alt traseu popular de scufundări în Fethiye este Afkule, care are arcade acoperite cu corali moi pe fundul mării, tuneluri misterioase şi pande din ce în ce mai adânci. Afkule, o destinaţie frecventă pentru pasionaţii de scufundări, deoarece găzduieşte multe peşteri subterane, diferite specii de peşti şi plante marine şi este de asemenea, potrivită pentru scafandrii avansaţi. Aventurierii care explorează subacvatic în Fethiye pot explora de asemenea, Oluudeniz, locaţie renumită pentru plaja lui încântătoare şi Valea Fluturilor, care găzduieşte peste 80 de specii de fluturi. Tot aici se pot bucura de aromele unice ale regiunii. Ţestoasele Caretta pot fi observate frecvent în această regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici