Centrul Galaţiului a fost modernizat. În zonă a apărut un curs de apă care imită traseul Dunării

Centrul oraşului Galaţi a fost modernizat, iar în zonă a fost amenajat un curs de apă care imită traseul Dunării, iar investiţia a costat 18 milioane de lei.

2579 afișări
Imaginea articolului Centrul Galaţiului a fost modernizat. În zonă a apărut un curs de apă care imită traseul Dunării

Centrul Galaţiului a fost modernizat. În zonă a apărut un curs de apă care imită traseul Dunării

Este vorba despre un proiect desfăşurat în mai multe etape care vizează modernizarea centrului oraşului Galaţi şi conectarea acestuia, prin zone de promenadă, cu Faleza Dunării şi cu alte locuri importante ale comunităţii.

Proiectul a urmărit reamenajarea completă a unei artere pietonale prin plantări de arbori şi montarea de mobilier urban modern şi de iluminat decorativ şi arhitectural. De asemenea, a fost introdus un sistem de drenare a apelor pluviale şi a fost construit un loc în care pot fi organizate evenimente stradale. Punctul de atracţie îl constituie cursul de apă, amenajat de la zero, care reface traseul Dunării. Pe traseu există şi o fântână arteziană.

„Centrul este cartea de vizită a unui oraş modern, dar este şi spaţiul care aparţine tuturor locuitorilor. Am reuşit să aducem la noi standarde centrul Galaţiului, un demers fără precedent în istoria recentă. Pe scurt, proiectul nostru a cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star şi Aleea de la P-uri. Acum oraşul nostru are un centru modern, deschis şi primitor. Complet schimbat”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În ultimele etape ale proiectului vor fi modernizate în totalitate Faleza Dunării, lungă de peste trei kilometri, şi unul dintre cele mai vechi bulevarde ale oraşului.

„Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice şi Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate. În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea – str. Gării), a Piaţetei de la Biserica Greacă şi a Palatului Simion Gheorghiu”, a precizat Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Lucrarea care s-a încheiat a costat aproximativ 18 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
centru,
modernizare,
curs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici