Cepoi: DNA a dat NUP în cazul meu, procurorii de la Curtea de Apel Iaşi mi-au clasat dosarul

DNA a decis neînceperea urmăririi penale în cazul meu şi procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi mi-au clasat dosarul, a spus Vasile Cepoi, recent numit preşedintele al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, referitor la acuzaţiile împotriva sa din 2012.

108 afișări
Imaginea articolului Cepoi: DNA a dat NUP în cazul meu, procurorii de la Curtea de Apel Iaşi mi-au clasat dosarul

Vasile Cepoi (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta l-a numit, marţi, pe consilierul său Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii, în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, cu rang de secretar de stat. Ca urmare a noii funcţii, Cepoi a fost eliberat din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului.

Cepoi a declarat, referitor la unele informaţii mediatizate potrivit cărora a fost acuzat, în 2012, de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, că aceste acuzaţii nu s-au confirmat, întrucât DNA a decis neînceperea urmăririi penale în cazul său, iar procurorii de la Curtea de Apel Iaşi i-au clasat dosarul.

Iniţial, dosarul lui Cepoi s-a aflat la DNA, iar procurorii anticorupţie au decis, în 2013, neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile împotriva intereselor UE. Apoi, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi i-au clasat dosarul.

Vasile Cepoi a demisionat din postul de ministru al Sănătăţii la începutul lunii octombrie 2012, în urma acuzaţiilor ANI.

Imediat după demisie, Cepoi a fost numit consilier al premierului Victor Ponta, fiind împuternicit să coordoneze activitatea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici