Cercetări în cazul incidentului din mall-ul din Focşani provocat de un bărbat care s-ar fi urcat în spaţiul dintre tavanul propriu zis şi tavanul fals. Primele imagini

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Popeşti, judeţul Vrancea, a ajuns la spital, joi după-amiază, după ce o bucată din izolaţia tavanului unei săli de cinema dintr-un mall din Focşani i-a căzut în cap, în timp ce acesta era evacuat de pază, iniţial fiind anunţată o explozie în incintă.

3187 afișări
Imaginea articolului Cercetări în cazul incidentului din mall-ul din Focşani provocat de un bărbat care s-ar fi urcat în spaţiul dintre tavanul propriu zis şi tavanul fals. Primele imagini

Explozia din mall-ul din Focşani, infirmată; un tânăr rănit de o bucată din izolaţia tavanului

UPDATE 16:25 - Cercetări în cazul incidentului din mall-ul din Focşani: Bărbatul a căzut cu tavanul fals

Bărbatul, care a provocat incidentul din mall-ul din Focşani, a căzut cu tavanul fals de la sala de cinema, după ce a ajuns într-o zonă interzisă publicului, nervos că nu poate vedea un film, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, el declarând în ambulanţă că i-a explodat telefonul.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat, pentru MEDIAFAX, că cercetările făcute de poliţişti la faţa locului indică faptul că bucăţile de placaj s-au prăbuşit după ce bărbatul s-a urcat pe spaţiul dintre tavanul propriu zis şi tavanul fals.

Potrivit aceloraşi surse, tânărul a mers la cinema cu intenţia să vadă un film, deşi nu era deschis pentru public. După o discuţie în contradictoriu cu casiera, bărbatul a plecat într-o sală, unde a găsit o scară de serviciu. Acea scară ducea către zona de cabluri electrice, aflată între tavanul propriu-zis şi tavanul fals. S-a urcat în acest spaţiu şi a căzut cu tavanul fals.

Poliţiştii mai spun că apelul la 112 a fost făcut de agenţii de pază de la mall, care, în niciun moment, nu au semnalat că este o explozie. Tânărul, în ambulanţă, le-a spus medicilor că i-a explodat telefonul, însă ulterior şi-a retras afirmaţiile, potrivit reprezentanţilor IGPR.

„Echipa pirotehnică a SRI a fost chemată la faţa locului de ISU. Împreună cu anchetatorii aflaţi la faţă locului pirotehniştii au securizat perimetrul şi au verificat dacă există urme de material exploziv. Nu s-au constatat astfel de urme“, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Reprezentanţii Poliţiei Române au declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul a fost lovit de o bucată din izolaţia tavanului unei săli de cinema. Totul s-a petrecut în timp ce acesta era evacuat de agenţii de pază din incintă.

„Din primele cercetări, este vorba despre un bărbat care a intrat în spaţiul de cinema de la mall, deşi nu era program cu publicul. A fost văzut de femeia de serviciu care a venit şi i-a cerut să părăsească locul, bărbatul nu s-a supus, ea a chemat firma de pază. Au venit mai mulţi agenţi. Bărbatul a devenit recalcitrant. Agenţii au încercat să-l imobilizeze pentru a îl putea scoate afară. La câteva minute după ce a fost imobilizat o bucată din izolaţia tavanului s-a desprins şi s-a prăbuşit atingându-l pe bărbat, dar şi pe unul dintre paznici“, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Poliţiei Române.

Potrivit aceloraşi surse, din primele cercetări, nu a fost nicio explozie.

„Sunt cercetări la faţa locului, mai multe echipaje de poliţie. Bărbatul este singurul tansportat la spital, pare a fi în stare de şoc, nu s-a putut colabora foarte bine cu el. Agentul de pază nu a mers la spital, are doar câteva zgârieturi“, mai spun reprezentanţii IGPR.

Şeful Ambulanţei Vrancea, Vitalie Beţişor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul nu prezenta arsuri, fiind transportat la spital, conştient.

„Apelul a venit pe 112, în urma unei presupuse explozii. A fost preluată o persoană, un bărbat de 24 de ani, din comuna Popeşti. Era conştient, cu o leziune facială, fără urme de arsură la nivelul feţei, totuşi. Alte persoane rănite nu sunt. În sala de cinema era singur. A fost predat medicilor din cadrul UPU Focşani“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Beţişor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici