Video Cercetătorii americani anunţă că un vaccin contra SARS-CoV-2 e aproape gata

  • Cercetători de la Universitatea Pittsburgh din SUA anunţă un posibil vaccin împotriva coronavirusului
  • Vaccinul a fost testat pe şoareci, producând anticorpi specifici SARS-CoV-2 care au neutralizat virusul
  • Vaccinul este similiar celui antigripal
7111 afișări
Vin veşti bune din America. Cercetărorii de peste ocean cred că au descoperit un posibil vaccin contra SARS-CoV-2. Mai mult, acesta ar putea fi produs suficient de repede, astfel încât să influenţeze semnificativ răspândirea bolii.
 
Inedită este modalitatea de administrare: printr-un plasture, nu mai mare decât vârful degetului şi format dintr-o reţea de aproximativ 400 de ace minuscule. Aceste ace, din zaharuri şi proteine, ar urma să se dizolve treptat în piele.
 
Vaccinul a fost testat pe şoareci şi a produs o cantitate suficientă de anticorpi pentru a neutraliza virusul.
 
„Ştim exact unde să lovim acest virus” – spune unul dintre oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect.
 
Autorii studiului speră ca testele clinice pe subiecţi umani să înceapă în următoarele luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici