Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea ajunge la Curtea Supremă

  • Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marţi, ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie transferată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  • Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fosului lider PSD
  • Liviu Dragnea a spus în sala de judecată că va fi eliberat la termen până când această solicitare de eliberare va fi luată în discuţie de un magistrat
1086 afișări
Imaginea articolului Cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea ajunge la Curtea Supremă

Sursa FOTO: Profimedia

Cererea de eliberare formulată de apărătorii lui Liviu Dragnea va fi transferată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au decis marţi, judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a afirmat în sala de judecată că cererea sa este amânată din diverse motive şi că va ajunge să îşi termine mandatul de executare până se va lua o decizie.

„Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea în sala de judecată.

Avocaţii lui Liviu Dragnea s-au contrat cu procurorul în sala de şedinţă de la Tribunalul Bucureşti. Totul, după ce judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Avocaţii fostului lider social-democrat au susţinut că cererea de a trimite dosarul la Curtea Supremă nu poate fi admisă, având în vedere că face referire exclusiv la starea de arest a fostului preşedinte PSD, şi că cererea trebuie judecată la Tribunalul Bucureşti pentru că aceasta e instanţa care a emis mandatul de arestare pe numele său.

Aceasta este a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a anului trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici