Cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare, respinsă. Decizia este definitivă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, vineri, solicitarea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare emis pe numele său, decizia fiind definitivă.

2100 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare, respinsă. Decizia este definitivă

Cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare, respinsă. Decizia este definitivă

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de petentul inculpat Adamescu Bogdan Alexander împotriva încheierii din data de 25 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I penală, pronunţată în dosarul nr. 7790/2/2016. Obligă contestatorul petent inculpat la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 februarie 2017", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Pe 15 iunie 2016, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de magistraţii din Londra, acesta urmând să poarte în permanenţă un dispozitiv de localizare montat pe picior, au declarat atunci surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Alexander Adamescu, reţinut în baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Bucureşti, a fost eliberat pe cauţiune de judecătorul din Westminster Magistrates Court.

De asemenea, anchetatorii au reţinut paşaportul lui Alexander Adamescu, dar şi a membrilor săi de familie, iar de trei ori pe săptămână acesta trebuia să se prezinte la o secţie de poliţie din Londra. Judecătorii au hotărât că nu se impune arestarea lui Alexander Adamescu şi că acesta să fie lăsat în libertate, până la soluţionarea cererii de extrădare în cazul său, a declarat atunci avocatul Cătălin Breazu, apărătorul bărbatului.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis în luna mai 2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor DNA se arată că "în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan".

Procurorii au anunţat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa acestuia în faţa organelor judiciare, "însă a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici