Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

Procurorii Tribunalului Vâlcea au emis, luni seară, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui cetăţean iordanian rezident în Bucureşti, reţinut în cazul "Malware" privind fraude informatice, potrivit unor surse judiciare.

37 afișări
Imaginea articolului Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

Cetăţean iordanian arestat în cazul "Malware"

Bărbatul, care era dat în consemn la frontieră, a fost reţinut, în noaptea de duminică spre luni, de lucrătorii Poliţiei de Frontieră Otopeni în momentul în care încerca să plece din ţară cu avionul de pe Aeroportul Otopeni, afirmă sursele citate.

Cetăţeanul iordanian Yahaia Fawzi Abdul Hamed a fost preluat de către poliţiştii pentru combaterea crimei organizate şi de procurorii vâlceni şi condus la sediul DIICOT Vâlcea, unde pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Vâlcea, care au emis pe numele său un mandat de arestare pentru 29 de zile.

În prezent, cetăţeanul iordanian se află, alături de alte 20 de persoane arestate în acest caz, în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Tribunalul Vâlcea a emis, miercurea trecută, 21 de mandate de arestare preventivă pe numele celor implicaţi în afacerea "Malware", care le-a produs un beneficiu de peste 400.000 de euro. Miercuri, au fost prezentaţi instanţei 18 adulţi şi un tânăr de 17 ani, ei fiind audiaţi, iar în final Tribunalul Vâlcea a emis mandate de arestare preventivă. Pentru cei 18 adulţi instanţa a decis arestarea pentru 29 de zile, iar pentru minor pentru 19 zile. Totodată, instanţa a emis două mandate în lipsă, pe numele unor persoane aflate în Canada şi Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici