CFMR cere întreruperea Programului de evaluare a sănătăţii populaţiei

Camera Federativă a Medicilor din România cere întreruperea Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei (PNESS), considerând că nu este util cetăţenilor, banii investiţi în acest proiect putând fi cheltuiţi mai eficient, pentru creşterea salariilor medicilor.

3 afișări
Imaginea articolului CFMR cere întreruperea Programului de evaluare a sănătăţii populaţiei

CFMR cere întreruperea Programului de evaluare a sănătăţii populaţiei

Sindicaliştii cer creşterea veniturilor medicilor la valoarea reală a muncii şi nivelului lor social, din banii alocaţi PNESS, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Camerei Federative a Medicilor din România (CFMR), Dan Pereţianu.

"Acest program (PNESS - n.red.) poate fi întrerupt, pentru că Ministerul Sănătăţii nu şi-a făcut o idee legată de riscurile şi depistările diferitelor boli ale populaţiei şi ar fi trebuit să intervină la un alt nivel, de exemplu să aloce bani pentru doctorii din zonele rurale, fiind foarte multe comune în România care nu au un medic", a precizat Pereţianu.

"Prin acest Program sunt descoperiţi nişte pacienţi, pentru care, însă nu se face nimic, din cauza necolaborării dintre diversele departamente ale Ministerului Sănătăţii", a spus preşedintele CFMR.

Circa patru mii de medici tineri au făcut cerere să plece definitiv din ţară şi să lucreze în Uniunea Europeană. "Prin plecarea acestora, statul român pierde (în sensul că risipeşte, adică formează pentru alţii) circa 90 de milioane de euro. Dacă acestor medici li s-ar fi acordat numai 1.000 de euro pe lună salariu, ei nu ar mai fi plecat. Ce era un alt mizilic de patru milioane de euro în comparaţie cu suma uriaşă investită pentru acest Program, adică 300 de milioane de euro", a adăugat Pereţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici