CFR Călători cere majorarea tarifelor cu 7%, de la 1 august (Video)

CFR Călători a solicitat Ministerului Economiei şi Finanţelor şi Ministerului Transporturilor să aprobe o creştere a tarifelor pentru călătoria cu trenul de 7%, la 1 august.

21 afișări
Imaginea articolului CFR Călători cere majorarea tarifelor cu 7%, de la 1 august (Video)

CFR Călători cere majorarea tarifelor cu 7%, de la 1 august (Imagine: Mediafax Foto)

"În cazul în care nu se va aproba creşterea la 1 august, modificarea va avea loc la 1 septembrie", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş.

El a explicat că cererea de majorare a tarifelor a fost făcută în conformitate cu legislaţia actuală, care prevede că biletele pot fi scumpite în funcţie de creşterea inflaţiei, şi nu pe baza avansului preţului la combustibili, aşa cum a relatat presa.

"Ca şi dumneavoastră am citit în presă că intenţionăm să majorăm tarifele în funcţie de creşterea preţului combustibililor. Nu avem în plan aşa ceva. Noi am solicitat Ministerelor Economiei şi Finanţelor şi Transporturilor creşterea tarifelor în funcţie de inflaţie. Potrivit legii, dacă inflaţia depăşeşte 5%, putem solicita majorarea biletelor, iar acest indicator a fost depăşit", a spus Alexandru Noapteş.

Cea mai recentă majorare a preţurilor pentru călătoria cu trenul, de 8,1%, a avut loc în septembrie 2007, după ce în luna iunie a aceluiaşi an tarifele au urcat cu 7%.

Guvernul a emis, în 2006, o ordonanţă de urgenţă care permitea CFR Călători să majoreze trimestrial tarifele cu până la şapte puncte procentuale peste nivelul cumulat al inflaţiei de la precedenta creştere a costurilor călătoriilor. Ordonanţa a fost însă respinsă, în septembrie 2007, de către deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici