CFR Călători majorează preţul biletelor

CFR Călători va majora cu 8,1% preţul biletelor de transport pe calea ferată, sâmbătă, 1 septembrie, pentru a doua oară în acest an, după scumpirea de 7% din luna iunie.

91 afișări
Imaginea articolului CFR Călători majorează preţul biletelor

CFR Călători majorează preţul biletelor

Astfel, un bilet la un tren personal pe ruta Bucureşti-Predeal va costa 20,3 lei la clasa întâi şi 12,8 lei la clasa a doua, faţă de 18,8 lei, respectiv 11,8 lei, înainte de majorare, a anunţat, vineri, Ministerul Transporturilor.

O călătorie cu un tren rapid de la Bucureşti la Constanţa va costa 66 lei la clasa întâi, respectiv 45,9 lei la a doua, faţă de 61 lei, respectiv 42,5 lei.

Pentru un tren intercity pe relaţia Bucureşti-Timişoara, tariful va fi de 124,7 lei, la clasa întâi, respectiv 88,4 lei la clasa a doua. În prezent biletele costă 115,4 lei, la clasa întâi şi 81,7 lei la clasa a doua.

Ultima majorare a tarifelor la biletele de călătorie pe calea ferată, de 7%, a fost operată la începutul lunii iunie.

Guvernul a adoptat, în luna august a anului trecut, o ordonanţă de urgenţă prin care a stabilit că tarifele maximale percepute de operatorii de transport feroviar public de călători pot fi majorate trimestrial cu un procent de cel mult 7% peste nivelul inflaţiei de la ultima rectificare a preţurilor biletelor.

Majorarea tarifelor este aprobată prin ordin al ministrului Transporturilor.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători vor fi aplicate în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici