CFR Călători: Patru trenuri circulă suplimentar spre şi dinspre Iaşi, de Sfânta Parascheva

Patru trenuri au fost introduse în circulaţie suplimentar pentru a prelua călătorii spre şi de la Iaşi, în perioada 12-17 octombrie, în contextul sărbătorii Sfintei Parascheva, informeză CFR Călători.

231 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: Patru trenuri circulă suplimentar spre şi dinspre Iaşi, de Sfânta Parascheva

CFR Călători: Patru trenuri circulă suplimentar spre şi dinspre Iaşi, de Sfânta Parascheva (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cele patru trenuri sunt:

Totodată, în aceeaşi perioadă, unele trenuri de rang superior cu plecare din staţiile Bucureşti Nord, Timişoara Nord, Oradea, Cluj Napoca, Arad, Suceava Nord, Galaţi, care au ca destinaţie finală staţia Iaşi şi retur, vor fi suplimentate cu vagoane.

CFR Călători recomandă pasagerilor să-şi procure din timp legitimaţiile de călătorie.

La Iaşi vor fi aduse miercuri din Grecia, cu un avion special, moaştele sfântului Policarp, Episcopul Smirnei, acestea urmând să fie aşezate lângă moaştele Sfintei Parascheva, tot pe esplanada Catedralei.

Miercuri seară, pe străzile centrale ale Iaşiului va avea loc un pelerinaj intitulat Calea Sfinţilor.

Vineri, 14 octombrie, în faţa Catedralei, pe o scenă special amenajată, va avea loc Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de un sobor format din zeci de preoţi în frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Sfânta Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici