CFR Călători: Trecerea la ora de vară nu va modifica mersul trenurilor

CFR Călători anunţă că, din noaptea de 30 martie, traficul feroviar se va desfăşura după ora oficială de vară, schimbare care nu va modifica mersul trenurilor în vigoare, dar va provoca unele întârzieri.

65 afișări
Imaginea articolului CFR Călători: Trecerea la ora de vară nu va modifica mersul trenurilor

CFR Călători: Trecerea la ora de vară nu va modifica mersul trenurilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de iarnă până în noaptea de 29 spre 30 martie, ora 3.00, care devine ora 4.00. După această oră (4.00), vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară", informează Ministerul Transporturilor într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Trenurile de călători aflate în circulaţie între orele 3.01 şi 4.00 vor circula cu întârziere. Pentru aceste trenuri se vor stabili însă măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs a acestor întârzieri.

Între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria trenurile vor circula după orarul în vigoare, deoarece şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face tot în 30 martie.

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 3.00 va deveni 4.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici