CFR: Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a ţării

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că „urmare avertizărilor meteo de vreme severă în mai multe judeţe din partea de sud-est a ţării, au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Iaşi.”

166 afișări
Imaginea articolului CFR: Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a ţării

CFR: Comandamentele feroviare de iarnă, activate în partea de sud-est a ţării

Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale începând de sâmbătă seara, iar personalul feroviar este „activat şi mobilizat pentru asigurarea şi menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a reţelei, în special pe raza judeţelor unde sunt anunţate fenomene meteo severe”.

„Pentru noaptea de 25 noiembrie/26 noiembrie au fost activate echipele speciale de intervenţie care vor acţiona, în cazul în care situaţia o impune, cu utilaje de deszăpezire şi de intervenţie pe tot parcursul nopţii, numărul personalului feroviar de intervenţie urmând a fi suplimentat în funcţie de intensitatea fenomenelor meteorologice, astfel încât să fie asigurată permanenţa activităţii de deszăpezire. De asemenea, pentru judeţele în care au intrat în vigoare avertizările meteo de cod galben şi portocaliu, regionalele CF au prealarmat plugurile de zăpadă şi utilajele de intervenţie, astfel încât personalul de specialitate să acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor deranjamente înregistrate la liniile de cale ferată şi la linia de contact”, a anunţat CFR.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, dar şi pentru a evita blocajele în linie curentă din cauza viscolului, au fost luate măsuri suplimentare privind condiţiile de circulaţie a trenurilor, în sensul utilizării tracţiunii Diesel pe raza Regionalei Constanţa şi interzicerea circulaţiei trenurilor formate din automotoare sau a celor remorcate cu locomotive de tip LDH.

În ceea ce priveşte judeţele care se află sub incidenţa codului portocaliu, funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, regionalele CF „vor lua măsura restricţionării temporare a circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii, dacă se impune intervenţia cu plugurile pentru deszăpezire sau a utilajelor de intervenţie, astfel încât să fie asigurat personalului feroviar front de lucru fie pentru deszăpezire, fie pentru remedierea eventualelor deranjamente la linia de contact.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr,
comandamente,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici