Chichirău a depus plângere împotriva lui Şerban Nicolae după injuriile suburbane care i-au fost adresate: A fost lezată însăşi demnitatea femeii

Deputatul USR, Cosette Chichirău, a depus luni o plângere împotriva senatorului PSD, Şerban Nicolae, la Comisia de disciplină a Senatului, pentru afirmaţiile jignitoare publice la adresa sa şi a formulat o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru aceleaşi fapte.

1564 afișări
Imaginea articolului Chichirău a depus plângere împotriva lui Şerban Nicolae după injuriile suburbane care i-au fost adresate: A fost lezată însăşi demnitatea femeii

Chichirău a depus plângere împotriva lui Şerban Nicolae după injuriile suburbane care i-au fost adresate: A fost lezată însăşi demnitatea femeii

În aceste plângeri se arată că senatorul Şerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în şedinţa plenară a Camerei Deputaţilor, a făcut afirmaţii repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoţite de calificative care puneau la îndoială atât competenţele profesionale, cât şi practicile de igienă”, potrivit unui comunicat de presă.

În plângerea către CNCD se precizează că, prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, ceea ce duce la discriminare faţă de femei. De asemenea, au fost depuse înscrisuri, documente şi înregistrări care să dovedească acuzaţiile.

Întreg demersul senatorului Şerban Nicolae, care ştia foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăşi demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viaţa publică şi politică, menţinând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiţi să trăim”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, se arată în comunicat.

Chichirău solicită Senatului să se aplice cele mai drastice măsuri disciplinare împotriva lui Şerban Nicolae, şi anume avertisment public scris şi interdicţia de a reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe ale acestuia pe o perioadă de 3 luni.

Deputatul USR solicit ca CNCD să aplice o amendă contravenţională şi obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei.

Deputatul USR Cosette Chichirău şi senatorul PSD Şerban Nicolae au avut un schimb dur de replici, în 6 decembrie, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor a Statutului magistraţilor, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o ”proastă” şi ”asistată social”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici