VIDEO  China sapă o fântână care va coborî până la 11 km sub pământ

1669 afișări
Imaginea articolului China sapă o fântână care va coborî până la 11 km sub pământ

China sapă o fântână care va coborî până la 11 km sub pământ

Fântâna, situată în deşertul Tarim Basin din Xinjiang, va avea o adâncime estimată de 11.100 de metri şi va permite oamenilor de ştiinţă să studieze structura internă şi evoluţia Pământului.

Proiectul este condus de China National Petroleum Corporation, lider în sectorul petrolului şi al gazelor din ţară.

Regiunea Xinjiang este cunoscută pentru bogăţiile sale de minerale şi petroliere.

Cea mai adâncă sondă artificială din lume este forajul Kola Superdeep, situat în nord-vestul Rusiei, care are o adâncime de 12.262 de metri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici