Cinci delfini au fost găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc

Cinci delfini au fost găsiţi morţi, în ultimele două zile, pe plajele din sudul litoralului românesc, în zona oraşului Mangalia.

274 afișări
Imaginea articolului Cinci delfini au fost găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc

Cinci delfini, găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului coordonator al Oceanic Club Constanţa, biologul Răzvan Popescu Mirceni, pe plaja din dreptul unui hotel din Mangalia a fost găsit duminică dimineaţă un delfin din specia "Torsiops Truncatus" - o femelă de peste doi metri lungime şi cu vârsta de aproximativ trei ani -, care a murit după ce a fost prins în plasele de pescuit de tip setcă, ale căror urme erau vizibile pe cadavru.

Un alt delfin, tot o femelă, cu lungimea de aproape un metru şi vârsta de aproximativ doi ani, a fost găsit mort duminică seară, pe o plajă din staţiunea Saturn.

Ambele exemplare au fost transportate de către echipa Oceanic Club în laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare Constanţa, unde au intrat în procedura de diagnosticare/cercetare, în cadrul programului "Delfinii în criză".

Biologul Răzvan Popescu Mirceni a precizat că alţi trei delfini au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, pe plaje din zona Saturn - Mangalia.

Şi în aceste cazuri, cel mai probabil, moartea delfinilor a fost provocată de pescari. Mamiferele, în căutare de hrană, s-au apropiat prea mult de ţărm şi au căzut în plasele puse de pescari, unde au murit prin asfixiere.

Anul trecut, pe plajele litoralului românesc au fost găsiţi morţi 44 de delfini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici