Cinci ofiţeri MApN au plecat spre Siria pentru a participa la misiunea ONU de monitorizare

Cinci ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale au plecat, joi, către Siria pentru a participa, ca observatori militari, la misiunea ONU de monitorizare – UNSMIS.

203 afișări
Imaginea articolului Cinci ofiţeri MApN au plecat spre Siria pentru a participa  la misiunea ONU de monitorizare

Cinci ofiţeri MApN au plecat spre Siria pentru a participa la misiunea ONU de monitorizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 21 aprilie 2012, prin Rezoluţia 2043, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat constituirea acestei misiuni, pentru o perioadă de 90 de zile, cu un mandat iniţial ce vizează monitorizarea încetării violenţei armate şi, respectiv, sprijinirea implementării depline a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan.

Ca urmare a solicitării ONU adresată statelor membre de a contribui la organizarea UNSMIS, preşedintele României a aprobat ca Ministerul Apărării Naţionale să asigure participarea celor cinci ofiţeri români la misiunea ONU de monitorizare în Siria. Cheltuielile legate de deplasare, cazare şi diurnă, pe durata desfăşurării misiunii de către militarii români, sunt asigurate de ONU.

Armata României mai participă cu 35 de observatori militari în misiuni sub egida ONU care se desfăşoară în R.D. Congo, Liberia, Afganistan, Coasta de Fildeş, Sudanul de Sud şi Kosovo.

Preşedintele Traian Băsescu a aprobat, pe 5 mai, participarea României cu un număr de cinci observatori militari la misiunea ONU de monitorizare în Siria - UNSMIS.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a aprobat participarea României cu un număr de cinci observatori militari la misiunea ONU de monitorizare în Siria - UNSMIS, ca o reflectare a interesului României de a contribui la pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu", informa Preşedinţia.

Sursa citată preciza că România îşi menţine abordarea privind identificarea prin mijloace paşnice a unei soluţii durabile la actuala criză internă din Siria.

"Prin participarea la UNSMIS, România îşi confirmă angajamentul de a contribui la implementarea deplină a Planului în Şase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU şi Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici