Cinci persoane din gruparea infracţională care clona carduri şi trafica migranţi,arest la domiciliu

Cele cinci persoane reţinute joi de procurorii DIICOT în urma percheziţiilor din Craiova şi Bucureşti, în cazul grupării infracţionale conduse de un bărbat din Mexic, care clona carduri în special în localităţi de pe litoralul mexican şi trafica migranţi, au primit vineri arest la domiciliu.

377 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane din gruparea infracţională care clona carduri şi trafica migranţi,arest la domiciliu

Cinci persoane din gruparea infracţională care clona carduri şi trafica migranţi,arest la domiciliu

Potrivit IGPR, poliţiştii şi procurorii au făcut, joi, 14 percheziţii domiciliare, în Craiova, în localitatea Salcia (judeţul Dolj) şi în Bucureşti, fiind vizată o grupare infracţională organizată, formată din cetăţeni români şi mexicani, care ar fi acţionat, din anul 2012, pe teritoriile României, Mexicului, S.U.A. şi a altor state. Membrii grupării sunt suspectaţi că au comis fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranţi pe ruta România - Mexic – S.U.A. şi infracţiuni de şantaj şi spălare a banilor.

Gruparea ar fi fost coordonată din Mexic, de către un bărbat care ar deţine acolo, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe societăţi comerciale, unele specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat şi asigurarea mentenanţei acestora.

Membrii grupării ar fi instalat sisteme de tip ,,skimming” pe aceste bancomate, în special în localităţi de pe litoralul mexican, frecventate de turişti străini. Scopul era copierea datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea şi ulterior, utilizarea lor în mod fraudulos, pentru a retrage bani.

Alţi membri ai grupării s-ar fi deplasat în state precum SUA, India, Paraguay, Indonezia etc., de unde ar fi extras bani conţinuţi în conturile bancare aferente instrumentelor electronice de plată copiate.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost introduşi în circuitul financiar legal, prin achiziţionarea de terenuri, autoturisme de lux, construirea de clădiri sau ca şi capital al unor societăţi comerciale de tip ,,paravan”, atât în Mexic, cât şi în România.

La gruparea organizată au aderat şi alte persoane, de cetăţenie română, care aveau ca rol protejarea, prin violenţă şi şantaj, a demersurilor infracţionale, de acţiunile altor grupări de criminalitate organizată. Astfel, în cazul nesupunerii membrilor grupării, aceştia erau pedepsiţi cu acte de violenţă.

Pentru controlarea persoanelor recrutate (electronişti, persoane care retrăgeau bani folosind cardurile bancare clonate sau membri ce aveau rolul exercitării actelor de violenţă), membrii grupării ar fi interacţionat cu alte grupări de crimă organizată din România, în special din Craiova şi Bucureşti.

Taguri:
arest,
grupare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici