Cinci profesori, acuzaţi că au fraudat bacalaureatul, condamnaţi. Ce pedepse au primit

Cinci profesori de liceu din Drobeta Turnu Severin, acuzaţi că au fraudat examenul de bacalaureat din sesiunea din vara anului 2013, au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Craiova la pedepse cu suspendare, cuprinse între 6 luni şi 3 ani.

2533 afișări
Imaginea articolului Cinci profesori, acuzaţi că au fraudat bacalaureatul, condamnaţi. Ce pedepse au primit

Cinci profesori din Drobeta Turnu Severin, acuzaţi că au fraudat bacalaureatul, condamnaţi

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), magistraţii Curţii de Apel Craiova au hotărât condamnarea definitivă în dosarul instrumentat de ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, care are ca obiect fraudarea examenului de Bacalaureat din luna iulie 2013.

„Instanţa a hotărât condamnarea definitivă a 5 inculpaţi, respectiv Arbănaşi Marius, Tomoescu Paula Loredana, Arbănaşi Diana Loredana, Arbănaşi Ofelia şi Moraru Gabriela, la data săvârşirii faptelor, profesori la diferite licee din Drobeta-Turnu Severin, la pedepse cu suspendare cuprinse între 6 luni şi 3 ani, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, se arată în comunicatul citat.

Cei cinci profesori implicaţi în organizarea, susţinerea şi corectarea lucrărilor de Bacalaureat pentru sesiunea iulie 2013, au fost acuzaţi că, „în schimbul unor sume de bani pe care le-au pretins şi primit de la mai mulţi elevi participanţi în susţinerea probelor (circa 30 de persoane), şi-au traficat influenţa pe care o aveau sau lăsau să se creadă că o au pe lângă alte cadre didactice implicate în susţinerea probelor ori au procedat în mod direct la alterarea prin adăugare în lucrările scrise şi aflate spre corectare a unor răspunsuri corecte, favorizând prin aceasta pe cei interesaţi”, mai arată sursa citată.

Potrivit comunicatului citat, lucrările ce au fost identificate ca fiind modificate la examenul de bacalaureat organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale - Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi au fost anulate în totalitate sau în parte, corespunzător reevaluării şi a notelor stabilite de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale unde acestea au fost trimise spre analizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici