Cinci turişti au rămas izolaţi în zona Valea Rea din Argeş, după ce un râu s-a umflat din cauza ploilor

Cinci turişti au rămas izolaţi pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea din Argeş, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente şi nu mai pot ajunge la drumul forestier.

515 afișări
Imaginea articolului Cinci turişti au rămas izolaţi în zona Valea Rea din Argeş, după ce un râu s-a umflat din cauza ploilor

Cinci turişti au rămas izolaţi în zona Valea Rea din Argeş, după ce un râu s-a umflat din cauza ploilor

Reprezentanţii ISU Argeş au informat că cei cinci bărbaţi au rămas izolaţi pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea, la 30 de kilometri de comuna Nucşoara.

La rândul său, directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a declarat pentru MEDIAFAX că cei cinci turişti campau în zona respectivă şi nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat şi nu găsesc drumul forestier.

Şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci intenţionau să urce pe Vârful Omu: ”Au trecut cu maşinile albia râului, au venit acum câteva zile. Doreau să urce pe Vârful Omu. A venit viitura şi au rămas blocaţi”, a declarat Retevoi.

Potrivit lui Retevoi, intervenţia este grea şi de durată.

”Este o acţiune dificilă, o să intrăm în râu, o să întindem corzi. Va dura ceva, cred că 4 -5 ore”, a spus şeful Salvamont Nucşoara.

Pentru salvarea acestora intervin o echipă a Salvamont Nucşoara, un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Curtea de Argeş.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură şi a murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici