Cincisprezece cetăţeni din Irak şi Afganistan opriţi la frontieră, la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat în trei autoturisme taxi, în care erau 15 cetăţeni din Irak şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

82 afișări
Imaginea articolului Cincisprezece cetăţeni din Irak şi Afganistan opriţi la frontieră, la Nădlac

Cincisprezece cetăţeni din Irak şi Afganistan opriţi la frontieră, la Nădlac

Potrivit unui comunicat emis duminică de Poliţia de frontieră, de dimineaţă, la ora 5.00 poliţiştii de frontieră arădeni au observat trei autoturisme taxi care se deplasau pe DN 7, dinspre localitatea Pecica spre Nădlac.

Poliţiştii de frontieră au monitorizat traseul autoturismelor şi le-au oprit la 200 metri după linia de cale ferată Arad-Nădlac, iar în interiorul celor trei mijloace de transport au fost depistaţi 15 cetăţeni stăini, câte cinci în fiecare autoturism.

Oamenii legii au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, 3 bărbaţi, 3 femei şi 9 minori, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar minorii între 2 şi 15 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Oamenii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Şoferii de taxi, cetăţeni români, au declarat că au fost contactaţi de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în oraşul Nădlac.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici