Cincizeci de persoane evacuate în Caraş-Severin, din cauza inundaţiilor

Cincizeci de persoane, între care 29 de copii, dintr-o colonie de romi din Socol, judeţul Caraş-Severin, au fost evacute marţi, din cauză că locuinţele lor au fost inundate, sinistraţii fiind duşi în şcoala din localitate, unde au fost amenajate locuri de cazare.

28 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de persoane evacuate în Caraş-Severin, din cauza inundaţiilor

Cincizeci de persoane evacuate în Caraş-Severin, din cauza inundaţiilor (Imagine: Cristiana Sabău/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" din Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a declarat, marţi, că în total au fost afectate 43 de gospodării, dar numai în cazul a zece dintre ele a fost necesară evacuarea.

"Problemele cele mai mari sunt în comuna Zlatiţa, satul Socol. De aici au fost evacuate 50 de persoane care au fost duse la şcoala din localitate. Dintre acestea, 29 sunt copii. Este vorba despre un cartier de romi, care în fiecare an are probleme din cauza inundaţiilor, pentru că şi-au construit locuinţele în lunca râului Nera", a spus Ancuţa Balint.

Potrivit sursei citate, în cartierul cu probleme sunt şi 23 de gospodării în care apa a intrat în curţi şi grădini, dar ai căror proprietari nu au nevoie de evacuare.

"În total sunt 43 de gospodării, din care zece au fost afectate, în cazul altor 23 apa a intrat în curţi şi în grădini, iar în cazul altor zece nu sunt probleme", a spus Ancuţa Balint.

Sursa citată a precizat că sunt probleme şi pe Drumul Judeţean 571C, între localităţile Naidăş şi Socol, unde apa a ajuns, pe alocuri, până la 30 de centimetri.

În prima parte a zilei, Poliţia Rutieră a închis circulaţia în zonă, ea fiind reluată ulterior pentru că apa a scăzut.

De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri, nivelurile apelor din judeţul Caraş-Severin sunt în scădere, iar, conform ISU Semenic, dacă nu va mai ploua, nu vor mai fi şi alte zone inundate.

În urma precipitaţiilor din ultimele două zile, au mai fost afectate terenurile agricole din zona localităţilor Lăpuşnicul Mare, Dalboşeţ şi Bozovici, din judeţul Caraş-Severin.

Hidrologii au emis, luni după-amiază, o avertizare cod portocaliu pentru râurile din bazinele hidrografice ale Caraşului, Nerei şi Bistrei aflate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici