Cincizeci de spitale, în programul naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV

Cincizeci de spitale, plus Spitalul Penitenciar Bucureşti Jilava, au fost desemnate să se ocupe de tratamentul şi monitorizarea persoanelor cu HIV/SIDA, bugetul alocat pentru acest program naţional de sănătate fiind de peste 103 milioane lei în 2013, conform unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

214 afișări
Imaginea articolului Cincizeci de spitale, în programul naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV

Cincizeci de spitale, în programul naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV (Imagine: Shutterstock)

Proiectul de ordin, pus în dezbatere publică luni de Ministerul Sănătăţii (MS), vizează modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2013 şi 2014, aprobate prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 422/2013.

Conform proiectului, bugetul total alocat programelor naţionale de sănătate este, anul acesta, de 486.474.000 lei, din care cei mai mulţi bani, respectiv 103.061.000 lei, sunt pentru Programul naţional de supraveghere şi control al infecţiei HIV.

În privinţa unităţilor sanitare pentru tratamentul şi monitorizarea persoanelor cu infecţie HIV/SIDA, acestea sunt, potrivit aceluiaşi proiect, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Capitală şi alte 49 de spitale din ţară, la care se adaugă Spitalul Penitenciar Bucureşti Jilava.

Programul naţional de supraveghere şi control al tuberculozei beneficiază de 8.855.000 lei, pentru tratamentul bolnavilor fiind desemnate 85 de spitale.

Pentru Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule sunt alocaţi, tot anul acesta, 42.514.000 lei, iar pentru cel de tratament în străinătate, 17.000.000 lei, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică până la 5 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici