GALERIE FOTO  Cine a fost Matthew Perry, vedeta de la Hollywood dispărută subit: de la succesul „Friends” la probleme cu alcoolul şi dependenţa de opioide

Actorul s-a mutat de mic din Canada în SUA, iar după ce a cunoscut succesul a avut de luptat cu viciile, pentru care a cheltuit o avere.

1998 afișări
Imaginea articolului Cine a fost Matthew Perry, vedeta de la Hollywood dispărută subit: de la succesul „Friends” la probleme cu alcoolul şi dependenţa de opioide

Matthew Perry a fost un actor, comedian şi producător american-canadian, iar Chandler Bing va rămâne mereu în inimile fanilor, în celebrul sitcom de televiziune Friends, care i-a adus un premiu Screen Actors Guild. Cu acel personaj umil, amuzant şi obraznic a câştigat faima mondială în anii 90.

Pe lângă Friends, totuşi, Perry a jucat în alte seriale de televiziune, cum ar fi Studio 60 pe Sunset Strip, şi în filme precum Fools Rush In, Almost Heroes şi 17 Again. În 2010, a dat vocea personajului Benny în jocul video Fallout: New Vegas. De asemenea, a creat, scris, produs şi jucat în sitcomul Mr. Sunshine, difuzat pe ABC în 2011.

Matthew Perry s-a născut în Williamstown, Massachusetts, pe 19 august 1969. Mama sa, Suzanne Marie Morrison, este o jurnalistă canadiană care are rolul de purtător de cuvânt al premierului canadian Pierre Trudeau, în timp ce tatăl său, John Bennett Perry, este actor şi fost model american.

S-a mutat de mic în America

La 15 ani, Perry s-a mutat din Ottawa în Los Angeles pentru a locui cu tatăl său şi a-şi urma pasiunea pentru actorie. După ce şi-a terminat studiile la Buckley School în 1987, a început să interpreteze comedie de improvizaţie la LA Connection din Sherman Oaks, în timp ce era încă în liceu.

După absolvire, Perry a apărut în serialul TV Second Chance, care ulterior şi-a schimbat numele în Boys Will Be Boys. Şi-a făcut debutul pe marele ecran în filmul din 1988 A Night in the Life of Jimmy Reardon. În 1989, a jucat în unele episoade din Growing Up, What a Fatigue!, jucându-l pe iubitul lui Carol Seaver, Sandy.

În 1990, Perry a fost distribuit ca un obişnuit al sitcomului CBS Sydney, iar în 1993 a avut un rol principal în sitcomul ABC Home Free. Dar adevăratul succes a venit cu celebrul serial Friends. În cele din urmă, a obţinut rolul lui Chandler Bing, devenind cel mai tânăr membru al distribuţiei principale.

Cariera sa include şi roluri în alte seriale TV, cum ar fi The West Wing şi Ally McBeal. Şi-a făcut debutul regizoral într-un episod din Scrubs şi a jucat pe scena din Londra în Sexual Perversity din Chicago. În 2012, a revenit la televiziune cu Go On, dar serialul a fost anulat după doar un sezon.

Ulterior, Perry a participat la The Good Wife şi a jucat rolul lui Ted Kennedy în miniseria The Kennedys: After Camelot. În 2022, Perry a lansat un bestseller, autobiografia sa intitulată Friends, Lovers and the Terrible Thing.

Relaţie cu Julia Roberts

Matthew Perry, dublu cetăţean canadian şi american, a avut relaţii cu Yasmine Bleeth în 1995, Julia Roberts din 1995 până în 1996 şi Lizzy Caplan din 2006 până în 2012. În 2018, a fost internat timp de cinci luni din cauza unei perforaţii gastrointestinale rezultată din abuzul de opioide. Medicii îi oferiseră doar 2% şanse de supravieţuire. În noiembrie 2020, Perry s-a logodit cu managerul literar Molly Hurwitz, dar cei doi s-au despărţit în 2021.

În 1997, Perry a dezvoltat o dependenţă de opioide în urma unui accident cu jet ski şi a finalizat un program de reabilitare de 28 de zile. În următorii câţiva ani, greutatea lui a fluctuat foarte mult, scăzând la 66 kg din cauza pancreatitei. În februarie 2001, a urmat din nou o terapie de reabilitare pentru a combate dependenţa de opioide, metadonă, amfetamine şi alcool.

A cheltuit 9 milioane pentru a învinge dependenţele

În timp ce filma Serving Sara in Texas, Perry a suferit dureri abdominale severe care l-au forţat să meargă la spital. În total, vedeta a estimat că a cheltuit 9 milioane de dolari în lupta cu viciile. A dezvăluit că nu-şi aminteşte trei ani din tot timpul în care a lucrat la Friends, din cauza problemelor sale de dependenţă, mai exact perioada dintre sezoanele trei şi şase.

„Ştim că bei”, i-a spus odată Jennifer Aniston pe platourile de filmare de la Friends. „Imaginaţi-vă cât de înfricoşător a fost acel moment”, a comentat Perry, mai târziu, într-un interviu. În 2011, Perry s-a implicat politic în calitate de purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor Tribunalului pentru Droguri.

În mai 2013, a primit premiul „Champion of Recovery” de la Biroul Naţional de Control al Drogurilor de la Casa Albă pentru deschiderea Perry House, un centru de reabilitare în fosta sa reşedinţă din Malibu, California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici