Cine este Constantin Chiper, DEMIS după accidentul aviatic. Cine sunt Marcel Opriş şi Aleodor Marian Frâncu, pentru care se cere înlocuirea

Premierul Victor Ponta a anunţat că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

4449 afișări
Imaginea articolului Cine este Constantin Chiper, DEMIS după accidentul aviatic. Cine sunt Marcel Opriş şi Aleodor Marian Frâncu, pentru care se cere înlocuirea

Constantin Chiper (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Constantin Chiper are 34 de ani şi, din mai 2012, ocupa funcţia de secretar de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilier parlamentar, director al Compartimentului de Analiză şi Planificare Politică din cadrul Cancelariei primului ministru şi şef serviciu în cadrul Primăriei Sectorului 6.

Marcel Opriş are 55 de ani şi este de opt ani la conducerea STS, fiind numit în funcţie din data de 7 decembrie 2005. A lucrat în Ministerul Apărării din 1982 până în 1997, după care a ocupat diferite funcţii în STS - ofiţer tehnic la Direcţia Comunicaţii Telefonice, şef birou la Sectorul Independent Prognoză, Dezvoltare şi Reglementări în Telecomunicaţii, şef al Direcţiei Tehnologia Informaţiei.

Aleodor Marian Frâncu are 57 de ani şi este director general la ROMATSA din mai 2012, începând din 2006 până la acea dată ocupând funcţiile de director Dezvoltare centre de profit, şef serviciu Coordonare programe, director Direcţia strategii, coordonare programe şi relaţii internaţionale, director general adjunct Departamentul Strategii, Coordonare Programe şi Relaţii Internaţionale, preşedinte şi director general ROMATSA.

În 2005-2006, Frâncu a fost şeful Cancelariei premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, cu rang de ministru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici