Cine sunt şefii de la ISU Bucureşt-Ilfov suspendaţi din funcţie la aproape o lună de la tragedie - FOTO

Inspectorii cu funcţii de conducere de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov care au fost suspendaţi miercuri din funcţii, iar premierul a cerut demiterea acestora, sunt Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu, acesta din urmă fiind responsabil cu prevenirea incendiilor.

7266 afișări
Imaginea articolului Cine sunt şefii de la ISU Bucureşt-Ilfov suspendaţi din funcţie la aproape o lună de la tragedie - FOTO

Secretarul de stat Raed Arafat şi fostul şef al ISU Bucureşti-Ilfov, Mihai Guţă (Imagine: agendapompierului.ro)

Echipa managerială a ISU Bucureşti-Ilfov este formată din trei persoane: Mihai Guţă, Orlando Şchiopu şi Marian Aldoiu, acestea fiind suspendate din funcţii, miercuri, la aproape o lună de la tragedia din Clubul Colectiv

Mihai-Mirel Guţă conduce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov din luna ianuarie a acestui an, iar până în luna mai a fost inspector şef  împuternicit.

Anterior, el a fost locţiitor şef direcţie la Centrul Operaţional Naţional al Ministerului de Iterne, ocupând această funcţie din aprilie 2008.

Conform declaraţiei de avere depuse în anul 2014, Inspectorul general al ISU Bucureşti- Ilfov deţine un apartament în Bucureşti de 68 de metri pătraţi împreună cu soţia, precum şi două autoturisme -  Toyota, achiziţionat în anul 2007 şi Chevrolet, cumpărat în anul 2012. El nu are terenuri şi nici alte bunuri, potrivit declaraţiei sale de avere.

În document el a menţionat trei credite bancare de 10.800 de dolari, 8.500 de euro şi 35.000 de lei. Din declaraţia de avere reiese că acesta a încasat, în anul 2013, 64.678 de lei ca locţiitor şef I în cadrul IGSU.

Orlando Cătălin Şchiopu este prim-adjunc al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov  începând cu 1 mai 2015, până la acea dată el fiind, timp de opt luni, detaşat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în directa subordonare a secretarului de stat - şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Raed Arafat.

Din declaraţia de avere depusă în anul 2014, reiese că acesta are un apartament în Bucureşti, împreună cu soţia sa, de 37,40 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2011 prin programul Prima Casă şi un autoturism Nissan din anul 2007. De asemenea, are două credite bancare de 41.800 de euro şi de 40. 000 de lei. În calitate de ofiţer în MAI, el a încasat, în 2013, 59.638 de lei şi alţi 2.530 de lei din cedarea folosinţei bunurilor.

Marian Giani Aldoiu ocupă funcţia de adjunct inspector şef şi inspector şef al Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti – Ilfov şi are o experienţă de 18 ani în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, conform CV-ului său. Este adjunctul şefului ISU Bucureşti-Ilfov din aprilie 2015. Până în 2014, el a fost, timp de zece ani, adjunctul şefului ISU Călăraşi şi şeful Inspecţiei de Prevenire din ISU Călăraşi.

Conform declaraţiei de avere depuse în iunie 2014, acesta are, la Călăraşi, trei terenuri intravilane în suprafaţă totală de 325 de metri pătraţi, o casă de 150 de metri pătraţi, un spaţiu comercial de peste 30 de metri pătraţi şi un autoturism Opel din anul 2006. În 2013, el a încasat, conform declaraţiei de avere, 54.533 de lei pentru activitatea depusă în cadrul ISU Călăraşi.

Potrivit legislaţiei în vigoare la nivel national, activitatea de prevenire este condusă de adjunctul inspectorului general, prin
structura specializată din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, denumită Inspecţia de Prevenire.

La nivel teritorial, inspectoratele judeţene/al municipiului Bucureşti, prin inspecţiile de prevenire, planifică, organizează, pregătesc şi desfăşoară activităţi de prevenire la instituţii publice, localităţi, construcţii cu aglomerări de persoane si agenţi economici cu risc din zona de competenţă, sub coordonarea adjunctului inspectorului şef.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

"Vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU vor fi demişi şi nu mai au ce căuta în sistem", a spus Cioloş.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici