Cioban atacat de o ursoaică cu pui în timp ce era cu vacile la păscut. S-a apărat cu o bâtă şi a scăpat

Un bărbat de 22 de ani din localitatea Posmuş, judeţul Bistriţa-Năsăud a fost atacat de o ursoaică, fiind muşcat de mână şi lovit în zona capului, în timp ce se afla la păşune cu vacile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1132 afișări
Imaginea articolului Cioban atacat de o ursoaică cu pui în timp ce era cu vacile la păscut. S-a apărat cu o bâtă şi a scăpat

Cioban atacat de o ursoaică cu pui în timp ce era cu vacile la păscut. S-a apărat cu o bâtă

O ursoaică însoţită de doi pui a atacat joi un bărbat în vârstă de 22 de ani din localitatea Posmuş care se afla cu vacile la păscut pe un platou, în apropierea unei păduri.

Bărbatul a fost muşcat de mână şi lovit în zona capului, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud pentru îngrijiri medicale.

Acesta a povestit că se afla cu vacile la păscut în momentul în care a ursoaica a ieşit împreună cu doi pui, dintre copaci şi l-a atacat.

Norocul bărbatului a fost că avea în mână o bâtă şi, deşi era rănit, s-a luptat cu ursoaica, a speriat-o şi a reuşit să o pună pe fugă.

La faţa locului a fost trimis de urgenţă un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa Năsăud. Bărbatul muşcat de ursoaica cu doi pui prezintă o plagă la antebraţul drept şi o plagă hemoragică la scalp, temporo-occipitală. Echipajul cu medic al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a stabilizat pacientul, a oprit hemoragiile şi îl va transporta la spital pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate. Bărbatul este conştient”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Acesta este al doilea incident în ultimele două săptămâni în care o persoană este atacată de urs pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Autorităţile transmit periodic avertizări populaţiei după ce oamenii au descoperit în ultima perioadă că urşii coboară tot mai aproape de localităţi, în sate şi chiar în cartiere ale oraşului Bistriţa.

Ori de câte ori populaţia sună şi anunţă prezenţa unui urs, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud transmite mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert, ultimul trimis chiar joi dimineaţa după ce un localnic din localitatea Mureşenii Bârgăului a anunţat că a văzut un urs pe uliţele din sat.

În judeţul Bistriţa-Năsăud se află cea mai mare concentraţie de urşi bruni din Europa, efectivele evaluate în anul 2019 ajungând la 682 de exemplare de patru ori mai mulţi decât efectivul optim.

Autorităţile de mediu spun că efectivul optim de urşi bruni care ar trebui să existe în pădurile din Bistriţa-Năsăud este de 156.

Taguri:
urs,
atac,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici