Ciobanul căutat după atacul ursului a fost găsit mort

Ciobanul din Mureş căutat la limita dintre judeţele Suceava şi Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort.

1875 afișări
Imaginea articolului Ciobanul căutat după atacul ursului a fost găsit mort

Ciobanul căutat după atacul ursului a fost găsit mort

Conform unor surse din Poliţie, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă, în pădure.

Un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din judeţul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul.

Unul dintre ei, un bărbat de 45 de ani, a fost rănit grav de urs şi a ajuns la spital cu multiple răni.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reuşit să fugă. Acesta era căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti.

Jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani la o distanţă de aproximativ 300 de metri faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în pădure. Leziunile sale erau incompatibile cu viaţa.

Jandarmii l-au preluat şi au cerut sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din Harghita.

Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunţa prezenţa unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Recent a fost aprobată în şedinţa de Guvern ordonanţa de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată în cazul urşilor bruni. În cazul urşilor agresivi se poate interveni imediat, iar în cazul celorlaţi intervenţia va fi graduală, existând posibilitatea să fie alungaţi, tranchilizaţi şi împuşcaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
atac,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici