Ciolacu: Ministerul Educaţiei şi sindicatele caută soluţiile tehnice pentru eliminarea inechităţilor

Ministerul Educaţiei şi sindicatele din învăţământ caută, de marţi, soluţiile tehnice pentru eliminarea inechităţilor salariale, spune premierul Marcel Ciolacu. „Facem tot ce ne-am asumat pentru a ajuta copiii să meargă la şcoală în condiţii cât mai bune”, spune adaugă prim-ministrul.

197 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Ministerul Educaţiei şi sindicatele caută soluţiile tehnice pentru eliminarea inechităţilor

Ciolacu: Ministerul Educaţiei şi sindicatele caută soluţiile tehnice pentru eliminarea inechităţilor

Programele de susţinere a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor, derularea investiţiilor în educaţie şi eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ au fost subiectele discutate luni de premierul Marcel Ciolacu cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul educaţiei.

„Facem tot ce ne-am asumat în domeniul educaţiei pentru a ajuta copiii să meargă la şcoală în condiţii cât mai bune şi să oferim tuturor şansa la educaţie. Deopotrivă, suntem preocupaţi să avem cadre didactice motivate, iar în acest sens avem în vedere îndreptarea inechităţilor salariale într-un termen cât mai scurt”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, prim-ministrul şi reprezentanţii sindicatelor au analizat stadiul implementării programelor din educaţie, care îi au drept beneficiari direcţi pe copiii din învăţământul preuniversitar, precum şi pe studenţi, cu accent asupra celor destinate combaterii abandonului şcolar şi susţinerii celor din medii vulnerabile.

De asemenea, au discutat despre proiectele de investiţii din domeniul educaţiei, destinate îmbunătăţirii condiţiilor de învăţământ atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

În ceea ce priveşte eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ, din dispoziţia premierului Ciolacu, începând de marţi, Ministerul Educaţiei şi sindicatele din domeniu vor lucra pentru identificarea soluţiilor tehnice.

Ulterior, acest mecanism de lucru va fi extins cu reprezentanţi ai Ministerelor Muncii şi Finanţelor pentru elaborarea propunerilor de modificare legislativă prin a căror aplicare să fie îndreptate inechităţile salariale din educaţie. Aceste propuneri vor fi analizate, la nivelul Guvernului, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, la următoarea întrevedere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici