Ciolacu: Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament

Finanţarea serviciilor de diagnostic şi tratament personalizat va fi deblocată, asigurând astfel accesul la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi bolnavii de cancer, anunţă premierul Marcel Ciolacu.

277 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament

Ciolacu: Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament

„Astăzi încheiem o etapă extrem de importantă şi atât de aşteptată de altfel, odată cu elaborarea normelor planului Naţional de control al cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o Hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici”, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul.

Practic, spune Ciolacu, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament.

„Vor urma rapid alte măsuri pentru reorganizarea sistemului de asistenţă medicală pentru pacienţii de cancer, precum şi standarde de calitatea îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică. Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni şi pe ani”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici