Circa 1000 de proiectile, descoperite la Râmnicu Vâlcea

Peste o sută de proiectile au fost scoase, miercuri, de angajaţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă "General Magheru" Vâlcea, din depozitul de muniţie descoperit, cu o zi în urmă, în zona de nord a oraşului Râmnicu Vâlcea, specialiştii afirmând că în zonă există circa 1.000 de proiectile.

4 afișări
Imaginea articolului Circa 1000 de proiectile, descoperite la Râmnicu Vâlcea

Circa 1000 de proiectile, descoperite la Râmnicu Vâlcea

Muniţia a fost găsită de un muncitor în timp ce săpa la fundaţia unui imobil pe strada Republicii, numărul 35.

Proiectilele găsite sunt în perfectă stare de funcţionare şi au diferite calibre: 82, 100, 120 milimetri şi provin din cel de al doilea război mondial.

"Până azi după-amiază (n.r.-miercuri), au fost ridicate şi pregătite pentru a fi transportate un număr de 128 de proiectile, din care au fost transportate şi depozitate, în loc special amenajat, 28 dintre ele. Angajaţii ISU scot în continuare proiectilele descoperite şi concomitent a început şi distrugerea lor în poligonul de la Goranu. Se preconizează că în zonă ar fi 1.000 de proiectile şi pentru a fi scoase se va lucra în ture”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, căpitanul Cătălin Popescu.

În zona în care s-au descoperit proiectilele nu au acces persoanele neautorizate, iar restricţia de circulaţie pe strada Republicii a fost ridicată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici