Circulaţia feroviară, deblocată pe Valea Oltului

Circulaţia feroviară pe Valea Oltului a fost blocată, timp de şapte ore, duminică dimineaţă, din cauza unei autocisterne încărcate cu 25 de tone de motorină care a derapat pe DN 7 şi s-a a răsturnat peste calea ferată.

18 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară, deblocată pe Valea Oltului

Circulaţia feroviară, deblocată pe Valea Oltului

Potrivit subinspectorului Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, accidentul a avut loc la km 326+100 al căii ferate Râmnicu Vâlcea- Sibiu, în perimetrul satului Corbu, care aparţine de localitatea Brezoi şi nu există victime.

Conform sursei citate, şoferul cisternei a pierdut controlul volanului, iar maşina a ajuns pe calea ferată, dislocând şine de cale ferată pe o distanţă de aproximativ 20 de metri.

Din cisternă nu s-a scurs combustibil, însă la faţa locului se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

"Nu există scurgeri de carburant din recipient şi se aşteaptă reprezentanţii firmei căreia îi aparţine autovehiculul să vină la faţa locului pentru a se realiza transvazarea celor 25 de tone de motorină. Ulterior se va scoate cisterna de pe terasament cu ajutorul unei macarale de mare tonaj şi se va trece la reparaţia căii ferate. Sunt operaţiuni care vor dură câteva ore cu siguranţă, iar traficul feroviar va fi blocat în această perioadă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Din cauza acestui accident, mai multe trenuri de pasageri şi de marfă au rămas blocate în trafic.

"La ora 12.20 am reluat traficul pe calea ferată după ce a fost transbordată motorina din cisterna care a ajuns pe calea ferată într-un alt recipient. A durat cam o oră şi jumătate până când a fost scoasă cisterna de pe calea ferată şi tot atât până când au fost îndreptate liniile de cale ferată, s-au prins şuruburile şi s-a făcut echilibrarea", a declarat comisarul-şef Vasile Florică, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici