Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, ÎNCHISĂ pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, a fost RELUATĂ după aproximativ şase ore

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată, marţi, la ora 19.00, după ce au fost îndepărtate crengile de copac căzute pe linii şi a fost remediată defecţiunea la liniile de înaltă tensiune, cele şapte trenuri care au staţionat în gări totalizând 1.100 de minute de întârziere.

435 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, ÎNCHISĂ pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, a fost RELUATĂ după aproximativ şase ore

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, ÎNCHISĂ pentru îndepărtarea copacilor căzuţi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit şefului Staţiei CFR Braşov, Ştefan Drumaru, primele trenuri staţionate în gara Braşov au plecat după ce au fost îndepărtate crengile de copac căzute pe linii şi remediată defecţiunea la liniile de înaltă tensiune, care s-au rupt, făcând imposibilă circulaţia trenurilor.

Într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost reluată începând cu ora 19.00, după ce echipele feroviare au intervenit pentru tăierea şi îndepărtarea celor nouă copaci căzuţi pe linia de contact şi în gabaritul căii ferate, între staţiile Dârste - Timişu de Sus - Predeal, pe firul I.

Potrivit comunicatului citat, şapte trenuri de călători care au staţionat în gările Braşov şi Predeal şi-au reluat circulaţia în condiţii de siguranţă, întârzierile totale înregistrate în graficul de circulaţie a celor şapte trenuri fiind de 1.100 de minute.

"În prima parte a acestei zile, echipele feroviare au intervenit si pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în gabaritul căii ferate între staţiile Crivina - Periş, Chiajna - Grădinari şi la intrare în staţia Grădinari", se arată în comunicatul citat.

Traficul feroviar în judeţele afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în continuare în condiţii de ploi abundente, ninsoare şi vânt puternic.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă călătorilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară.

Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal, la Timişu de Sus, a fost blocată în jurul orei 13.00, după ce mai multe crengi de copac au căzut pe liniile de înaltă tensiune care s-au rupt.

Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa sunt de luni, ora 21.00, până miercuri, la ora 02.00, sub cod portocaliu de ploi.

De asemenea, judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Golj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Galaţi sunt sub atenţionare cod galben de ploi până miercuri, la ora 08.00.

Cantităţile de precipitaţii vor cumula 60-70 de litri pe metru pătrat în judeţele avertizate cu cod galben, iar în cele avertizate cu cod portocaliu vor depăşi 80 de litri pe metru pătrat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici