COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi, în ţară şi în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat, marţi, avertizarea meteo de ploi emisă pentru jumătatea de sud a ţării.

4033 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi, în ţară şi în Bucureşti

COD GALBEN ŞI PORTOCALIU de ploi. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi, în ţară şi în Bucureşti

MARŢI

COD PORTOCALIU

De marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 02:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, ploile vor fi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor mai atinge local 40...50 l/mp, iar intensificările de vânt vor fi susţinute, cu viteze la rafală de 70 km/ şi temporar peste 80...90 km/h.

COD GALBEN

De marţi de la ora 13:00 până miercuri la ora 08:00 va continua să plouă în jumătatea de sud a ţării, iar în regiunile sud-estice şi în Subcarpaţii Getici se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.
În Bărăgan vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h.

MIERCURI

Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, dar va rămâne deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în depresiuni şi, local, în regiunile estice şi 13 grade în vestul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -4 grade. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi în cursul zilei, va mai ploua local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi Banat şi pe arii restrânse în rest. La munte şi, trecător, în zona subcarpatică, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi va sufla în general moderat pe crestele montane. Spre dimineaţă, în regiunile intracarpatice, local se va produce brumă şi izolat va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va avea înnorări şi trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade.

JOI

Vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit la începutul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare, mai ales în cursul zilei, când va ploua slab pe arii restrânse în regiunile extracarpatice şi izolat în rest. Precipitaţii slabe, trecătoare, se vor semnala şi în zona montană, unde vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 12 grade în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, mai coborâte în depresiuni, până la -6 grade. Local în vestul, nordul şi centrul ţării şi izolat în rest se va produce brumă, iar în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici