Circulaţia feroviară, oprită între două staţii din Prahova. Calea ferată este acoperită de ape/ Trafic feroviar oprit şi în Bistriţa-Năsăud

Circulaţia feroviară între Valea Călugărească şi staţia Ploieşti Est, judeţul Prahova, este oprită, vineri, din cauza ploilor puternice şi a viiturii, calea ferată fiind acoperită de ape.

3063 afișări
Imaginea articolului Circulaţia feroviară, oprită între două staţii din Prahova. Calea ferată este acoperită de ape/ Trafic feroviar oprit şi în Bistriţa-Năsăud

Circulaţia feroviară, oprită între două staţii din Prahova. Calea ferată este acoperită de ape/ Trafic feroviar oprit şi în Bistriţa-Năsăud

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, vineri, că între staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Est nu se circulă, calea ferată fiind acoperită de ape.

„Între Valea Călugărească şi Ploieşti Est, calea ferată este acoperită de ape. Pe teren sunt angajaţii de la secţia linii şi ne-au transmis că nu este posibilă continuarea circulaţiei până nu se opreşte ploaia torenţială”, a spus Brânzan.

Mai multe trenuri staţionează temporar în gările de pe traseu. Este vorva de trenurile 1754, 5074, 15056 şi 1576 pentru direcţia Bucureşti şi de trenurile 5055, 1755, 5007,15003 şi 1665 din direcţia Bucureşti pentru Buzău.

Judeţul Prahova este sub atenţionare meteorologică de vreme rea.

Traficul feroviar între staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Est, reluat pe un fir

Circulaţia feroviară între staţiile Valea Călugărească şi Ploieşti Est, din judeţul Prahova, a fost reluată, vineri seara, pe firul I, după aproape cinci ore de când traficul a fost blocat din cauza inundaţiilor.

„În staţia Valea Călugărească trenurile circulă doar pe linia 3, cu restricţie de viteză de 20 km/h şi sub atenta supraveghere a personalului feroviar. Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti acţionează în continuarea pe acest interval, astfel încât traficul feroviar să fie operaţional şi pe firul II”, a transmis Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

Circulaţia feroviară între Valea Călugărească şi staţia Ploieşti Est, judeţul Prahova, a fost oprită, vineri, din cauza ploilor puternice şi a viiturii, calea ferată fiind acoperită de ape.

Mai multe trenuri au staţionat temporar în gările de pe traseu.

Circulaţia feroviară blocată şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru îndepărtarea aluviunilor

Un tren accelerat este oprit, vineri, în gara Feldru, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce calea ferată a fost acoperită de aluviuni. Traficul feroviar este blocat.

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, terenul accelerat 1831 este garat în gara Feldru, din cauză că nu se poate circula pe linia ferată.

„Circulaţia feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe şinele de cale ferată”, anunţă ISU Bistriţa-Năsăud. Persoanele care se aflau în tren aşteaptă în tren până la deblocare, arată sursa citată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis că fost inundat şi Drumul Naţional 17D, care leagă oraşele Năsăud şi Sângeorz-Băi, pe două tronsoane, respectiv în localitatea Rebrişoara şi între localităţile Feldru si Ilva Mică.

Mai multe echipe ale pompierilor voluntari şi reprezentanţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa intervin în zonă pentru eliberarea carosabilului.

De asemenea, comuna Parva este izolată, la ora transmiterii acestei ştiri, după ce Drumul Judeţean 172 B a fost blocat între comunela Rebra şi Parva de aluviuni.

Probleme sunt înregistrate şi în comuna Livezile, unde Drumul Judeţean care leagă satele Dorolea şi Cuşma a fost blocat de aluviuni.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este sub cod galben de vreme rea până sâmbătă la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici