Circulaţie îngreunată de zăpadă în tot judeţul Harghita

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă dimineaţă, pe drumurile naţionale şi judeţene din Harghita, pe DN 13 A, în zona vârfului Harghita și în Pasul Bucin, pe DN 13 B, ningând abundent, iar stratul de zăpadă fiind de câţiva centimetri pe şosea.

28 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată de zăpadă în tot judeţul Harghita

Circulaţie îngreunată de zăpadă în tot judeţul Harghita (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În Pasul Bucin ninge de mai bine de 24 de ore, stratul de zăpadă depus în extracarosabil depășind 30 de centimetri.

Pe DN 13 B, circulația se desfășoară anevoios, pe un carosabil acoperit cu până la cinci centimetri de zăpadă tratată cu antiderapant, traversarea acestuia neputându-se face decât de autovehicule echipate cu anvelope de iarnă, cu lanțuri antiderapante și cu viteze reduse până la 20-30 de kilometri pe oră.

Sâmbătă dimineață a început din nou să ningă abundent și viscolit, după o pauză de câteva ore, și pe vârful Harghita, aflat pe DN 13 A, care face legătura între localitățile Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.

De asemenea, se circulă în condiții de iarnă și pe DN 15 spre Borsec, la vârful Creanga, precum și pe DN 12 C, în zona Lacu Roșu.

Temperaturile înregistrate sâmbătă dimineață sunt, potrivit meteorologilor, destul de ridicate pentru această perioadă, cea mai scăzută, de minus 1,4 grade Celsius, fiind consemnată la Stația Meteo Bucin, în timp ce în restul localităților județului Harghita temperaturile sunt pozitive: un grad la Joseni, 3 grade la Miercurea Ciuc și 4 grade Celsius Odorheiu Secuiesc.

"Atmosfera nu s-a răcit pentru că cerul este acoperit. Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în zonele înalte și de ploaie și lapoviță în cele mai joase pe parcursul întregii zile. Odată ce norii se vor risipi, atmosfera se va răci, iar pentru dimineața de duminică sunt prognozate minime cuprinse între minus 15 și minus 20 de grade Celsius", a declarat Tanko Karoly, meteorolog la Stația Meteo din Miercurea Ciuc.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare meteo Cod galben pentru 26 de judeţe, printre care și Harghita, fenomenele vizate fiind ninsori viscolite și răcirea accentuată a temperaturilor în intervalul 21 noiembrie, ora 22:00 - 23 noiembrie, ora 18:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici