Circulaţie întreruptă pe DN 6, după ce o cisternă şi un TIR surprinse de aluviuni au blocat şoseaua

Circulaţia rutieră pe DN 6, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, este blocată luni seară, după ce un TIR şi o cisternă au fost surprinse de aluviunile căzute de pe versanţi, acestea blocând ambele sensuri de mers.

212 afișări
Imaginea articolului Circulaţie întreruptă pe DN 6, după ce o cisternă şi un TIR surprinse de aluviuni au blocat şoseaua

Circulaţie întreruptă pe DN 6, după ce o cisternă şi un TIR surprinse de aluviuni au blocat şoseaua (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, incidentul s-a petrecut luni seară, în dreptul viaductului Vârciorova, dintre Drobeta Turnu Severin şi Orşova, când cabina unei cisterne încărcate cu bitum şi un TIR au fost surprinse de aluviunile de pe versanţi, acestea fiind împinse de pe sensul de mers, în parapet şi blocând drumul pe ambele sensuri de mers.

În urma incidentului, TIR-ul a rămas imobilizat, iar capul-tractor al celuilalt ansamblu de vehicule este suspendat deasupra malului, prins de cisternă.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti care au solicitat intervenţia unor utilaje pentru degajarea drumului, întrucât cisterna riscă să cadă peste calea ferată.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că intervenţia ar putea dura aproximativ două ore, timp în care circulaţia rutieră este blocată.

Aceeaşi sursă a mai precizat că peste 300 de pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi, în noaptea de luni spre marţi, în municipiul Orşova şi în Eşelniţa pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor, în principal de pe arterele de circulaţie care sunt acoperite cu mâlul adus de aluviuni.

Totodată, patru familii din comuna Eşelniţa au fost evacuate, luni seară, oamenii fiind cazaţi la Primăria Eeşlniţa întrucât locuinţele lor sunt în pericol de a fi luate de ape, în zonă precipitaţiile fiind în continuare abundente.

În cursul serii de luni, circulaţia pe DN6, între Orşova şi Valea Cernei a fost deschisă de către poliţişti, după ce apa de pe carosabil s-a scurs.

Probleme sunt în continuare pe DN 57, între Orşova şi Eşelniţa, zonă unde se circulă cu restricţii.

În judeţul Mehedinţi, potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, în ultimele 24 de ore precipitaţiile au depăşit 100 de litri pe metrul pătrat.

Mai multe râuri din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi sunt sub cod portocaliu de inundaţii, până marţi, la ora 14.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Sediul Finanţelor Publice Orşova şi zeci de gospodării din Mehedinţi au fost inundate, luni dimneaţă, în urma ploilor abundente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici