Circulaţie rutieră cu restricţii pe DN1, între Ploieşti şi Bucureşti

Circulaţia autovehiculelor între localităţile Pucheni şi Potigrafu, pe Drumul Naţional 1, între Ploieşti şi Bucureşti se desfăşoară pe câte o singură bandă pe sens, pe o distanţă de aproximativ un kilometru, din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului.

54 afișări
Imaginea articolului Circulaţie rutieră cu restricţii pe DN1, între Ploieşti şi Bucureşti

Circulaţie rutieră cu restricţii pe DN1, între Ploieşti şi Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul de la Drumuri Naţionale Prahova, Valerian Manta, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că din cei 15 kilometri de drum care au intrat în reabilitare, între localităţile Potigrafu şi Bărcăneşti, la momentul întreruperii lucrărilor mai rămăseseră de reparat în total aproximativ 5,8 kilometri, la cele două capete ale acestui tronson de drum, respectiv în localităţile Potrigrafu şi Bărcăneşti.

Constructorul care realizează reabilitarea, compania STRABAG, a reluat lucrările în 7 aprilie, începând de la Potigrafu şi, se estimează ca în 30 de zile lucrarea să fie finalizată. Directorul de la Drumuri Naţionale Prahova a precizat că, pentru a nu perturba circulaţia în week-end, începând de vineri de la orele prânzului şi până luni dimineaţă pe DN 1 pe tronsonul menţionat nu se va lucra la repararea carosabilului.

Reabilitarea DN 1 pe tronsonul cuprins între Potigrafu şi Bărcăneşti, pe o lungime de 15 kilometri, au început în 15 octombrie 2007 şi, conform contractului, lucrarea ar fi trebuit finalizată până la 15 noiembrie. La momentul sistării lucrărilor, în decembrie, Valerian Manta a explicat că firma constructoare nu a putut respecta termenul de finalizare întrucât în perioada week-end-urilor, începând de vineri de la ora 12.00 şi până luni dimineaţă, nu s-au executat lucrări pentru a nu îngreuna circulaţia rutieră.

În plus, potrivit sursei citate, constructorul nu a lucrat în condiţii de ploaie pentru a nu fi afectată calitatea lucrării, iar de la începutul lucrărilor vremea a făcut imposibilă turnarea de asfalt pe o perioadă totalizând zece zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici