- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.02.2024, 13:05)
- Cosmin Pirv
City-break-urile, la mare căutare. Braşovul şi Sibiu sunt în continuare oraşele preferate de turişti
- Tot mai mulţi români au descoperit avantajele vacanţelor de city-break în ţară, datorită preţurilor accesibile, a distanţelor scurte, dar şi a varietăţii activităţilor.
- Sibiul şi Braşovul câştigă detaşat în topul celor mai populare destinaţii de city-break, potrivit Travelminit.ro.
Urmărește
159 afișări
City-break-urile, la mare căutare. Braşovul şi Sibiu sunt în continuare oraşele preferate de turişti
Urmează o perioadă plină de călătorii pentru români, mai ales că vor putea profita din plin de zilele libere legale şi de minivacanţele anunţate pentru acest an. Mai mult, bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanţă, în contextul în care guvernanţii au precizat că vor acorda tichetele până în 2026 inclusiv, dar şi că valoarea lor va creşte pentru o anumită categorie.
„Primăvara aceasta sunt la mare căutare city-break-urile, sejururile de 2-3 nopţi în marile oraşe, dar ne aşteptăm ca în perioada următoare să se aglomereze şi perioada Paştelui, alături de sezonul estival. Recomandăm în continuare rezervările early booking, astfel încât turiştii să profite de preţuri accesibile şi de disponibilitate la cazările preferate”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.
Conform unui comunicat al companiei, în ultima vreme, tot mai mulţi români au descoperit avantajele vacanţelor de city-break în ţară, datorită preţurilor accesibile, a distanţelor scurte, dar şi a varietăţii activităţilor. Sibiul şi Braşovul câştigă detaşat în topul celor mai populare destinaţii de city-break, indiferent de anotimp, însă nici Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca nu rămân mai prejos, mai ales datorită evenimentelor culturale organizate în zona lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Joe Biden ține ultimul său discurs în calitate de președintele al Statelor Unite
-
Kelemen: Ciolacu respectă acordul pentru candidatul comun. Orice înţelegere politică poate fi ruptă
-
Peste 11 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului
-
New Glenn, a lui Jeff Bezos, încearcă din nou lansarea în spaţiu
În plus, se observă o tendinţă tot mai mare pentru vacanţele la SPA, pe măsură ce acest curent ia amploare în România, în sincron cu dezvoltarea staţiunilor balneoclimaterice. În ultimii ani, oraşe precum Sovata, Lacu Sărat sau Băile Tuşnad au trecut printr-un proces complex de transformare, astfel că turiştii rezervă tot mai des cazări în aceste destinaţii.
În ceea ce priveşte preţurile, acestea oscilează, bineînţeles, în funcţie de perioadă şi de cererea pentru o anumită destinaţie. În această primăvară, un sejur de două nopţi, în cameră dublă, la Braşov şi Sibiu, costă, în medie, 500-600 de lei. În Timişoara, un sejur de două nopţi costă, în medie, 700 de lei, în timp ce în Cluj-Napoca, tariful pentru un sejur de două nopţi, este de 750 de lei. Pentru staţiunile balneare, cum sunt Sovata şi Băile Tuşnad, preţurile sunt în creştere: 800-900 de lei pentru un sejur de două nopţi, însă unităţile de cazare din aceste zone includ, adesea, şi acces la centrul SPA în acest pachet.
Pentru mulţi români, zilele libere legale sunt un reper important în planificarea concediilor, mai ales că aceştia încearcă adesea să lege călătoriile de diferite sărbători şi să se bucure astfel de mai multe zile de vacanţă.
Din fericire, în următoarele luni vor fi multe oportunităţi de călătorie, mai ales că urmează multe zile libere legale ce pică în timpul săptămânii şi că autorităţile au anunţat deja că se va face punte de o zi cu weekendul, pentru ca turiştii să plece liniştiţi în vacanţă. Regula este valabilă pentru angajaţii de la stat, însă, cel mai probabil, multe companii private vor adera la această practică, dacă activitatea le-o permite.
„Tocmai din acest motiv, trendul minivacanţelor se menţine şi anul acesta, când vom avea şi cea mai lungă perioadă de libere, cu ocazia Paştelui. Astfel, minivacanţa va începe de miercuri, 1 mai (Ziua Muncii) şi se va încheia luni, 6 mai, a doua zi de Paşte. Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit să se facă punte, astfel încât românii angajaţi la stat să beneficieze de mai multe libere de Paşte. O altă minivacanţă de care se vor putea bucura turiştii este cea de Rusalii, lunea de după Rusalii (24 iunie) fiind liberă, ceea ce înseamnă că va fi un weekend prelungit numai bun pentru a explora destinaţiile din România. O altă oportunitate va fi de Sf. Maria, data de 15 august picând într-o zi de joi. Şi de această dată, guvernanţii au decis că vineri, 16 august, va fi zi de punte. Ultima minivacanţă din 2024 va fi de Crăciun, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor pica miercuri şi joi, în timp ce vineri, 27 decembrie, va fi zi de punte stabilită de Guvern”, se arată în comunicat.
Conform acestuia, o măsură ce a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului naţional a fost acordarea voucherelor de vacanţă, un stimulent foarte important, de care se bucură, în egală măsură, atât turiştii, cât şi hotelierii şi jucătorii din industria ospitalităţii. Acestea vor fi emise şi în 2024 pentru angajaţii din mediul de stat, care vor primi vouchere până în 2026. Mai mult, valoarea lor va creşte anul acesta de la 1.450 (cât era până acum) la 1.600 de lei, iar acestea vor fi emise numai pentru angajaţii al căror salariu net lunar este este sub pragul de 8.000 de lei. Cei al căror salariu depăşeşte acest nivel nu vor mai primi deloc vouchere, mai precizează sursa citată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Citește pe www.zf.ro: Este oficial: O nouă bancă a intrat în România. PKO Bank Polski este cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Netanyahu a vorbit cu Trump și Biden. Premierul israelian urmează să se întâlnească la Washington cu viitorul președinte
Este oficial: O nouă bancă a intrat în România. PKO Bank Polski este cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Singura categorie de pensionari din România ale căror pensii vor crește începând cu 1 martie 2025
CANCAN.RO
Tu o mai ai acasă? Cu cât se vinde o bancnotă de 1.000 de lei cu chipul lui Mihai Eminescu, în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe