Ciucă se implică în subiectul clădirilor şcolare cu grad I de risc seismic

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că până vineri vor fi relocate activităţile din 21 de clădiri ale unităţilor de învăţământ încadrate în gradul I de risc la cutremur.

95 afișări
Imaginea articolului Ciucă se implică în subiectul clădirilor şcolare cu grad I de risc seismic

Ciucă se implică în subiectul clădirilor şcolare cu grad I de risc seismic

Nicolae Ciucă a anunţat că decizia a fost luată în cadrul comitetului interministerial

„Reabilitarea unităţilor de învăţământ va fi prioritară în cadrul programului guvernamental de consolidare anti-seismică a clădirilor de interes public. În acest program sunt cuprinse şcolile, spitalele şi instituţiile publice ale căror clădiri prezintă risc crescut la cutremur.Ca măsură de urgenţă, în cadrul şedinţei de azi a comitetului interministerial pentru analiza riscului seismic, am decis împreună cu ministrul Educaţiei ca până vineri, 24 februarie, să fie relocate activităţile care se derulează în 21 de clădiri ale unităţilor de învăţământ încadrate în gradul I de risc la cutremur”, a anunţat Nicolae Ciucă.

În cadrul şedinţei s-a vorbit şi despre alte clădiri cu risc seismic.

„În cadrul şedinţei comitetului interministerial, ministrul Dezvoltării a comunicat închiderea apelului de proiecte pentru lucrările de consolidare. Au fost depuse 366 de cereri de finanţare, care privesc 132 de blocuri de locuinţe şi 234 de clădiri publice (inclusiv şcoli), având o valoare totală de 5,7 miliarde lei. Am solicitat instituţiilor abilitate ca pentru aceste proiecte esenţiale pentru siguranţa oamenilor să fie avute în vedere şi fondurile europene, inclusiv din PNRR, precum şi surse de finanţare extra-comunitare, precum Banca Mondială”, a precizat Ciucă.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 39 de clădiri şcolare sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinaţia săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinaţii. Ministerul a cerut relocarea copiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scoli,
seisme,
relocare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici